anarchistt89 napisał(a):
Ojej, ale chyba wiadomo o co chodzi. Gramatyczni naziści to twór internetu, nie mój. Ów grupa beszta każde przewinienia dotyczące pisowni, składni et cetera. Captain obvious is obvious. (zaraz będzie, że wplatam makaronizmy. strach pisać, aż strach!)
Damianox, M3Fis70, kapucha, GhostRider44.

smichal74 napisał(a):Wstyd i upokorzenie żeby stracić bramke z San marino

anarchistt89 napisał(a):Ojej, ale chyba wiadomo o co chodzi. Gramatyczni naziści to twór internetu, nie mój. Ów grupa beszta każde przewinienia dotyczące pisowni, składni et cetera. Captain obvious is obvious. (zaraz będzie, że wplatam makaronizmy. strach pisać, aż strach!)
Wunderwaffe, Chisu.

Realkriss napisał(a): A poza tym pisze się et caetera.

Realkriss napisał(a):
Ano strach, jak będąc na studiach robi się błędy ortograficzne. A poza tym pisze się et caetera.
Nic mnie bardziej nie wpienia, niż ludzie, którzy do poprawnego używania języka ojczystego w mowie i piśmie podchodzą "na luzie". Teraz obowiązkowo trzeba znać język angielski, a nie polski. Ludzie lepiej się wysławiają po anielsku, niż po polsku, a od makaronizmów z angielszczyzny wtrącanych do potocznej polszczyzny można się porzygać.
"Et cetera" jest poprawną formą.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość