Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Gizbarus w 25 Paź 2013, 14:43

Panga - ale robienie na odwał, czy psucie umyślnie czegoś zrobi o wiele większe negatywne wrażenie, niż krótkie stwierdzenie "pani/pan wybaczy, ale już mam za dużo obowiązków i tak". Poza tym to już jest wtedy złośliwość, a nie asertywność :E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 25 Paź 2013, 15:09

Nie zawsze da się kulturalnie. Skoro przez pół roku mówili, że nie chcą występować, a ta i tak ich brała na próby, to co mogli zrobić? A tak to mają spokój i szuka sobie teraz ludzi po innych klasach.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Tajemniczy w 25 Paź 2013, 19:27

xionc napisał(a):W tym wypadku odmowa moze sie nie oplacic. Wrog w osobie nauczyciela zycia nie ulatwi, nie mylcie asertywnosci z samobojcza glupota

Ale nie chodzi mi o wyzywanie od głupich k*&w czy h&*ów tylko o kulturalną asertywną odpowiedź. Nauczyciel raczej powinien zrozumieć że zwyczajnie dziewczyna jest za bardzo zawalona obowiązkami szkolnymi bo jest aktorką, projektantką plakatów i redaktorką szkolnej gazetki w jednym o ile nie jest jakimś wazeliniarzem dyra który zesra się na mizeriowo jak dyrektor będzie klaskał po przedstawieniu lub karierowiczem który po trupach dochodzi do celu i w dupie ma zdanie innych.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Gro3a w 25 Paź 2013, 20:43

No i znowu nieszczęście Kur**a..... Wuj miał wypadek w robocie (nie z jego winy - czujka nie zadziałała) ma zmiażdżoną i wykręconą lewą nogę. Zakład (największa korporacja w naszym terenie, której żal wymówić) nie czuje się winna tym wypadkiem. Nie wiadomo czy da się uratować kończynę, a nawet skurw****ny nie raczyli powiadomić rodzinę o wypadku (ciotka, żona wuja została powiadomiona ponad dwie godziny od wypadku). Ciekawe, kto za to odpowie, a to nie pierwszy poważny wypadek na tym zakładzie (w tym także wcześniejszy wypadek drugiego wuja, gdzie miał rozcięte ścięgno), i jakoś nikt za nie, nie ponosi odpowiedzialności.... Weź tu człowieku idź do pracy i strać to co najważniejsze - zdrowie... Ale pieniądz jest ważniejszy od ludzkiego zdrowia i życia... Czasami zastanawiam się, czy żyjemy po to aby pracować, czy pracujemy żeby żyć (właściwie w tym kraju jesteśmy niewolnikami, więc chyba jasna sprawa) :facepalm:
:dajciemikarabinzastrzelęwszystkichpolityków: :mad:
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Pangia w 25 Paź 2013, 21:16

Gro3a napisał(a)::dajciemikarabinzastrzelęwszystkichpolityków:

Skorzystaj z prawdziwej władzy w tym kraju. Zadzwoń do lokalnej gazety - wuj już pewnie i tak by tam nie pracował przez wzgląd na stan zdrowia, a tak to może przynajmniej prześwietlą pana pracodawcę i może/na pewno wypłynie jakieś gówno na wierzch.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Tajemniczy w 25 Paź 2013, 21:19

Pangia ma rację. Prasa i media to potężna broń jeden artykuł i zapewne inaczej będzie śpiewał jeśli mu zależy na dobrej opinii o firmie jak się jeszcze o tym dowie konkurencja to łohoho.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Tormentor w 26 Paź 2013, 12:07

Cholera stówa mandatu za nic, pieprzone wąsy. Wracałem sobie z ziomkiem kulturalnie z klubu jakoś grubo po północy i oczywiście przechodziliśmy przypadkiem koło jakieś grupy co się darła przed klatką. No i wiadomo, podjeżdża patrol i zapraszamy do radiowozu, zabrali przy okazji jednego z tamtych no i się zaczyna gadka tych cwaniaczków typu "to co krzysiu, izbeczka?" "nie, poczekaj, pogadamy sobie z nimi" Dopieprzyli mandatem za rzekome zakłócanie ciszy czy czegoś tam, a nieznajomy gościu obok mnie jeszcze im mówi, że oni się tu(w sensie ja i mój ziom) znaleźli się tu przypadkiem. Ale nie ma co gadać z wąsem, zaraz ci powie, czy przypadkiem nie chcesz odwiedzić izby i inne takie. A co najlepsze, mieli jakieś wezwanie w międzyczasie o jakimś rozpierdzielu na mieście, a oni zamiast olać sprawę i nas wypuścić to nie piszemy ku(wa, bo my przesztępdzy! :mad:
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Tajemniczy w 26 Paź 2013, 14:49

Z pijaczkami tak jest. Dla ciebie policjant to pan władza dla nich Krzysio, Józio albo Stasio. Wie że "oni już tacy są" ale dobrze jest wrócić na komendę z wlepionym mandatem.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez scigacz1975 w 26 Paź 2013, 15:43

Jeżeli masz podstawy to w takim momencie odmawiasz przyjęcia mandatu. A potem udowadniasz swoją niewinność przed sądem. Da się - sam byłem w takiej sytuacji i pomimo że byłem pod wpływem, to udało mi się udowodnić że nie brałem udziału w żadnym zakłócaniu, a mało tego, dodatkowo miałem światków na mało kulturalne działania "Panów Stróżów Prawa"
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Chisu w 28 Paź 2013, 01:19

Miałam się uczyć na poprawę z historii, ale tego nie zrobiłam, więc kolejna pała zostanie w dzienniku, a to najważniejsza klasówka w tym półroczu. Do tego miałam wysłać polonistce recenzję filmu do gazetki... do niedzieli rano. Nie zrobiłam tego, bo po prostu zapomniałam, a większość dnia spędziłam odsypiając cały tydzień. Tak więc kolejny przedmiot, z którego jestem udupiona, bo ona strasznie mściwa jest, zwłaszcza, że ostatnio i z tego jedynkę dostałam, z jakiegoś śmieciowego sprawdzianu. Och, i jeszcze jutro sprawdzian z chemii, na który nic nie umiem. Chemii uczy moja wychowawczyni, tak więc i tu nie mam życia. \o/ Witaj, szkoło!
Awatar użytkownika
Chisu
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2013, 21:56
Ostatnio była: 12 Lip 2020, 22:10
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 134

Postprzez Cortex Reaver w 28 Paź 2013, 16:17

Do narzekających teraz na nauczycieli. Wy się cieszcie, że macie tylko takie problemy jak "poprawka z historii czy sprawdzian z chemii". Z kilka lat jak pójdziecie na studia i tam dopiero zobaczycie jak potrafią się profesorowie "uwziąć" to wam się nieco oczy otworzą. Jak dopiero wtedy będzie tona materiału do zaliczenia, z którego połowy nie zrozumiecie. Jak sami z "przykulonym ogonem" będziecie latać za wykładowcami, bo tam nikt nie będzie się szczypać. Nie umiesz masz pecha, twój problem. To wówczas "problemy z polonistką czy chemią" wydadzą się bardzo zabawne ;) Więc cieczcie się i korzystajcie, bo później będzie gorzej.
Awatar użytkownika
Cortex Reaver
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2013, 13:50
Ostatnio był: 12 Paź 2016, 21:43
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez Chisu w 28 Paź 2013, 16:27

Owszem, mówisz prawdę, tylko zauważ, że trochę mi do tych studiów brakuje. Na tę chwilę mam takie, a nie inne problemy, minie te kilka lat, to będę zapewne narzekać na to, o czym piszesz. (: Bo idąc dalej za tym, co piszesz, to nikt nie może narzekać na nic, bo za kilka lat będzie gorzej. Tak samo ci studenci narzekać nie powinni, bo za jakiś czas będą mieli problemy z pracą i dopiero wtedy zobaczą, co to znaczy łazić za kimś itd. Na razie jestem w gimnazjum, więc na razie to to jest dla mnie największym zmartwieniem - obecni nauczyciele, obecne klasówki i inne egzaminy.

Za ten post Chisu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Skowoo.
Awatar użytkownika
Chisu
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2013, 21:56
Ostatnio była: 12 Lip 2020, 22:10
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 134

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości