Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tormentor w 02 Lut 2014, 14:46

Mnie drażni jak ktoś w towarzystwie siedzi na tych Iphonach i przegląda tego je*anego fejsa albo inne instagramy i lajkuje jakieś pierdoły zamiast z ludźmi gadać, a jak już schowa ten telefon wielkości mikrofalówki to wyciągnie po 5 minutach. Baby tak robio najczęściej :caleb:
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Reklamy Google

Postprzez kondoslaw w 02 Lut 2014, 14:58

No i właśnie o takich sytuacjach mówiłem Tormentor. Ludziom się w głowach pie*doli, wolą sobie popisać na czacie niż porozmawiać jak normalni ludzie. Nóż się w kieszeni otwiera jak coś takiego widzę... I strach myśleć dokąd zmierza ten świat. Czy w przyszłości nie będziemy już normalnie gadać, tylko komunikować się za pomocą fejsbuka i innej maści gówna? Jeśli tak to ja podziękuje.
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Dołączenie: 26 Lis 2009, 18:58
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 21:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 5

Postprzez Gizbarus w 02 Lut 2014, 15:05

W kwietniu będzie okazja zobaczyć, kto będzie logować się przez mikrofalówkę na pejsbuka, a kto będzie gadać jak normalny człowiek z forumowiczami ;)

Ale co fakt, to fakt. Wkurzające. Zwłaszcza jak siedzę u znajomych, gramy w karty, z lapka leci muzyka, a tu nagle wbija ich mała siostra i zaczyna się dobierać do kompa, bo musi wejść na pejsbuka...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez kondoslaw w 02 Lut 2014, 15:37

A co takiego będzie w kwietniu? Coś mnie omineło? :D
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Postprzez vandr w 02 Lut 2014, 15:39

Zjazd forumowy.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez kondoslaw w 02 Lut 2014, 16:09

O... takie rzeczy :) Jakoś nie rzuciło mi się nic takiego w oczy. Jest do tego jakiś wątek? Ogłoszenie? Czy to tajne info? :P
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Postprzez Method w 02 Lut 2014, 17:01

No właśnie się dowiedziałeś. :P Nie ma jeszcze żadnych oficjalnych tematów, bo to spotkanie jest wciąż w fazie planowania.

Wracając do tematu młodzieży- kiedyś były inne możliwości, więc i rozrywki były inne. Ja kiedyś wstawałem o czwartej rano i do dwudziestej byłem na lotnisku, bo latałem szybowcami. Przez liczbę nieobecności w czasie sezonu lotnego o mało nie powtarzałem roku, bo byłem tak zafascynowany lataniem. Gdy miałem motorower, starą Jawkę razem z kolegą który miał Simsona potrafiliśmy wleźć do garażu i siedzieć tam do pierwszej w nocy, remontując i "ulepszając" nasze motorki. W ten sposób się spełniałem, byłem szczęśliwy, wyrosłem na (chyba) normalnego człowieka. A jeżeli ktoś obecnie realizuje się nabijając następny poziom w grze, czy siedząc na fejsie, to co mi do tego? Jego życie, jego sprawa. Zwłaszcza że dziwi mnie gdy narzekają ludzie mający obecnie 20-25 lat, którzy sami chyba już zapomnieli jak biegli przed TV bo był Dragon Ball, Pokemony, czy jak zarywali nocki bo udało im się załatwić kartridża z Contrą na Pegasusa. Widzisz koleżankę w autobusie piszącą przez telefon na fejsa? Podejdź, zagadaj, postaraj się być trochę bardziej interesujący niż osoba z którą pisze. A jeśli siedzisz i się na nią gapisz, to co Ci do tego co ona robi? Podróż wspaniałą komunikacją miejską się dłuży, więc sobie urozmaica czas pisząc przez telefon. Kolega nie chce wyjść i się spotkać przy piwie? Nie rusz, zostaw, po co Ci taki kolega. Zadzwoń do takiego który wyjdzie chętnie- nie piszcie tylko że wszyscy siedzą przed komputerami i nie macie z kim wychodzić, jakoś bywając w barze czy nawet przechodząc się miastem wieczorem co chwilę mijam jakąś grupkę młodzieży. Bardziej mnie wkurza że możliwości do uprawiania sportów coraz mniej- lubię grać w kosza, ale teraz nawet nie mam jak. Jedyne sensowne "Boisko do kosza" skasowane, bo powstała szkoła muzyczna, inne albo mają pourywane kosze, albo beton tak pokrzywiony że nie wiadomo gdzie piłka poleci. Jedyne co zostaje to wynajęcie parkietu klubie sportowym (płatne, a jak), albo próby wybłagania u dyrektora szkoły by udostępnił szkolną salę. Jak więc uprawiać jakiś sport, kiedy jedyne wsparcie jakie mamy to budowanie "orlików" dla piłkarzy?
Image

Za ten post Method otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, utak3r, nati20.
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez utak3r w 02 Lut 2014, 17:55

Co do grania, to dzisiaj jedyna sensowna opcja, to skrzyknięcie się w grupkę i wynajęcie sali w jakiejś szkole. Trzeba jednak się uwijać, bo - przynajmniej w Szczecinie - grafiki sal szybko się zapełniają takimi grupkami. W ten sposób z kumplami już od kilkunastu lat gram raz w tygodniu (kiedyś w nogę, teraz w siatkówkę).
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez KoweK w 02 Lut 2014, 18:06

kondoslaw napisał(a):O... takie rzeczy :) Jakoś nie rzuciło mi się nic takiego w oczy. Jest do tego jakiś wątek? Ogłoszenie? Czy to tajne info? :P

W przeciągu dwóch miesięcy powinny się pojawić oficjalne informacje z naszej strony. Ciężko pracujemy, by wszystkie atrakcje, które planujemy były dostępne dla forumowych fanów... a planujemy dużo, a część z tych planów już jest spełniona. :)

Szkoda tylko, że niektórzy ludzie się wypieli na ten zjazd.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez kondoslaw w 02 Lut 2014, 19:07

O i tu znowu @Method :D
Tu też się nie do końca zrozumieliśmy.:P Otóż jadąc tym MPK gadałem z tą koleżanką :) co nie zmienia faktu, że grzebała cały czas w tym "smartphonie" i było też parę razy tak, że ja coś do niej mówiłem, a ona po chwili, odwracając wreszcie wzrok od wyświetlacza, "Co mówiłeś?". Dodam też, że jak wyszliśmy już z tego autobusu i szedłem z nią kawałek, bo miałem po drodze, to mimo, że skarżyła się na to, że jej bardzo zimno w rękę, dalej stukała w ten ekran.
Tak więc jednak "mam coś do tego co ona robi" i powiem Ci, zresztą powtórzę się, to mnie bardziej przeraża niż wkurza... Może to pora na osobny temat? "Czego się boicie?".
A no i tak swoją drogą, ja nudząc się w komunikacji miejskiej to lubię sobie poczytać książkę, ale należę już chyba do mniejszości takich osób.
Co ty tam dalej pisałeś... Nie pisze, że wszyscy siedzą przy kompa, tylko, że większość. Wiadomo, nawet największemu nołlajfowi się zdarzy wyjść. Jednak ja skupiałem się bardziej na wszechobecnym internecie, z którego nie koniecznie trzeba korzystać w domu przy kompie, a można przecież nawet w tym barze, w którym bywasz.

A z trudnościami w uprawianiu sportów... Nie wiem jak to jest z twojej perspektywy, zapewne tak jak piszesz, ja osobiście nie mam tym problemu, trenuje (zapasy) codziennie (od pn do pt), za darmo, jest hala, maty, jako takie warunki są, ale na pewno nie takie jakie mają piłkarze. I oto jest kolejna rzecz która mnie naprawde w...pienia w tym kraju - narodowy sport: piłka nożna. Dyscyplina, w której nasi rodacy spośród innych dyscyplin osiągają najgorsze wyniki, a mimo to przeznaczane na to są największe sumy, a mediach najwięcej mówi się o tym sporcie. To jest naprawdę żenujące. Zamiast te pieniądze, które przeznacza się w większość na owy sport, rozdzielić również na inne dyscypliny, ułatwić warunki tym, którzy trenują i coś osiągają, albo chociaż tym, którzy chcieliby sobie pograć w co innego niż piłka. Bo ja naprawdę nie rozumiem, czemu na ten sport w tym krają wykłada się tyle pieniędzy. Na temat też mógłby jeszcze długo pisać...

Pozdrawiam :)

EDIT: A Tobie Kowek życzę powodzenia i cierpliwości w organizacji :D
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Postprzez nati20 w 02 Lut 2014, 19:42

Wpienia mnie nowy nick kowełły bo nie wiem jak go czytać :E

Był żart to teraz całkiem serio. Wkurzyły mnie moje buty które się rozwaliły i przeciekły mi mocząc skarpetki... Wychodzi na to, że muszę kupić nowe buty co mnie strasznie denerwuje bo muszę wydać pieniądze, które mogłabym przeznaczyć na co innego. Sam fakt że rozwaliły się na koniec sezonu najbardziej mnie wkurzył- te trochę mogły jeszcze wytrzymać... No i to że będę musiała chodzić po sklepach :/

Są i plusy, wytrzymały 2 lata i na koniec sezonu są obniżki cen więc może akurat trafię na jakąś okazję.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez djcycu w 04 Lut 2014, 10:26

A moje zimowe buciory mają już 11 lat. Kupiłem na bazarze :E Trzymają się nieźle no ale w sumie skóra i nie taka jak dzisiejsza że po kilku krokach będzie pękać tylko ta jeszcze dobra jakościowo... Gdzie te czasy kiedy kupując dobre buty można było odsapnąć i odpocząć od wydatków.

Ale wracając do tematu to wkurza mnie tak jak Adama uzależnienie wszystkiego od facebooka (oraz innych). Ogólnie mam fobię na temat tych serwisów społecznościowych. Powiedzcie mi proszę, co w tym fajnego by na posranym fejsie wrzucać szkołę którą się skończyło, pracę jaką się wykonuje i gdzie, status związku i kończąc na debilnym pisaniu co się robi w danej chwili? Brakuje tylko napisać czy się dziś srało... Jak patrzę na ten obraz jak siedzą wszyscy na tym facebooku gdzie NIC. ale to zupełnie NIC mądrego się nie dzieje to mnie krew zalewa. Rozumiem wrzucić parę zdjęć by pokazać że się jeszcze żyje ale po co inne rzeczy? Po co oddawać swoją prywatność?

Najciekawsze jest to że o końcu związku znajomi z facebooka wiedzą prędzej niż nasza druga połówka... Kiedyś dla żartu w dniu 14 lutego ze znajomą ustanowiliśmy status zaręczeni. Nie mogłem w to uwierzyć ile gratulacji otrzymałem od znajomych. Nawet się nie pofatygowali sprawdzić naszego wieku i miejsca gdzie mieszkamy. Ona z pomorza lat 16 a ja z podkarpacia lat 20... Kiedy ona znalazła kogoś i usunęła mnie "ze związku" nagle posypała się masa kondolencji... Tak działa facebook. Albo ludzie zidiocieli albo nie wiem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, kondoslaw, nati20, KOSHI.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości