Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez T-man w 14 Lut 2014, 11:18

A mnie wku*wiają szlugi. Tak, szlugi. Badałem się ostatnio i wyszło że mam płuca jak po roku ostrego palenia. Problem w tym że nigdy nie paliłem. Wszyscy znajomi są "joł" jak idziemy gdzieś razem, co się już nieczęsto zdarza, wyciągają fajki i palą, nie pytając nawet o pozwolenie. Ch*j z chłopakami, ale dziewczyny które je*ią papierosami jakby pół ciężarówki tego spaliły wcale nie są przyjemnymi rozmówcami.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 14 Lut 2014, 11:54

Podzielam twoje złości. Mam astmę a to dzięki babci która paliła przy mnie kiedy byłem jeszcze mały. Póki nie palę i nie wdycham tego smrodu mogę czuć się bezpiecznie ale kiedy pojechałem na przyuczenie z ojcem przeżyłem koszmar... Wie ile ze mną było problemów kiedy chorowałem. Inhalacje, doktory, szpitale, zapalenia płuc, zastrzyki... Wszystkiego na tyle że na okres 1-8 lat 5 lat dzieciństwa spędziłem w łóżku albo w szpitalu. Tak czy inaczej jeżdżąc z nim w kabinie jako dorosły już facet musiałem wdychać dym z jego pie*dolonych papierosów które pali na potęgę. Zaczęło mnie kaszleć, zwęziły mi się drogi oddechowe, ogólnie zacząłem czuć dyskomfort powodowany dusznościami. Udało się go namówić do e-papierosów... Działało na chwilę, teraz pali i jedno i drugie... Powiedzcie mi, jak można się tak uzależnić od palenia by kurzyć półtora paczki dziennie plus e-papierosa? Także wkurza mnie kiedy przy mnie się pali mimo że wie się o tym co mnie boli...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nati20.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez MatrixSTR w 14 Lut 2014, 12:06

Jak ktoś nigdy nie palił to nie wie jaki to nałóg. Teraz też mnie zapach fajek wnerwia.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

Postprzez vandr w 14 Lut 2014, 12:39

Mnie w ogóle zastanawia gdzie leżą korzenie działania tego silnego nałogu. Pierwszego papierosa zapaliłem w gimnazjum, potem popalałem sporadycznie. W technikum najdłuższy okres palenia trwał raptem półtora miesiąca. Na studiach podobnie. Za każdym razem moje "rzucanie palenia" wyglądało w ten sposób, że po prostu zapominałem, że w ogóle mam gdzieś papierosy i nie czułem żadnej chęci do dalszego palenia. Życzę wszystkim nałogowcom podobnego "bezproblemostwa" z tym gównem. :)

Kumpel ostatnio próbował rzucić, to mówił, że mu tak odpie*dalało, że już prąd w ścianach słyszał, hehe. Serio tak ciężko pozbyć się tego nałogu?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez nati20 w 14 Lut 2014, 12:49

Miałam to samo co cycu. Alergia, astma, kilka razy w roku zapalenie oskrzeli, tyle igieł przebijało moją skórę że śmiało mogłabym mieć tytuł poduszeczki na szpilki, drogie leki ale przetłumacz mojej siostrze że jej palenie mi szkodzi... Najgorzej rano jak wypaliła ze 2 lub 3 przed wyjściem do pracy a ja spałam jeszcze, po przebudzeniu gardło jak papier ścierny i ból w klatce piersiowej, nos suchy i podrażniony- miła pobudka. No ale co w domu to w domu, wychodzę do znajomych i co wszyscy palą poza mną... Kaszel to stały element spotkania a po powrocie do domu ciuchy do pralki bo to jedna wielka popielniczka...
Zrezygnowałam później z większości z tych znajomych. Aktualnie tylko 2 z tej 7 widuję często. Jedna pali, jedna rzuciła i samą ją denerwuje ten smród. Siostra się wprowadziła 2 lata temu i dzięki temu chora poważnie byłam 3 lata temu.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Natasza w 14 Lut 2014, 14:41

U mnie z paleniem jest tak, że jak siedze ze znajomymi w barze to mogę wypalić cała paczkę, ale jak nigdzie nie wychodzę to mogę i przez miesiąc nie palić. I tak od trzech lat. Jakoś się nie uzaleźniłam.

A jeszcze co do gadki o Walentynkach. Nie wiem skąd takie ciśnienie na to Święto. I to z kaźdej strony. Ze strony tych, którze je obchodzą i tych którzy go unikają. Od ponad 3 lat mam chłopaka i w tym roku mieliśmy nie spędzać razem Walentynek ze względu na jego wyjazd do Gdańska. I co? I nic. Zaplanowałam sobie ten dzień - filmiki, serialiki, sama w domu, wszystko pięknie, a on mi dzisiaj dzwoni że wyjeżdża dopiero w nocy więc możemy się spotkać. Już chyba wolałam pierwszą wersje tego dnia :P

Wìęc żeby być w temacie: wpienia mnie zmiana planów w ostatnim momencie. Chociaż też zależy.
"This life is short, baby that's a fact
Better live it right, you ain't comin back."
Natasza
Kot

Dołączenie: 09 Sty 2014, 22:17
Ostatnio była: 28 Lis 2016, 20:44
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 28

Postprzez Universal w 14 Lut 2014, 17:16

I w piz*u, dwanaście godzin bana na fejsie, bo mam "twórcę treści" na stronie, która miała "treści niezgodne ze standardami społeczności". Gówno prawda - nie ja wrzucałem, nawet nie wiedziałem, że coś takiego wrzucono (na długo przed tym, jak dołączyłem), a obrywam ze względu na paletę tolerancyjnych zachowań "liberalnej lewicy" i innych przychlastów. Awruk.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Voldi w 14 Lut 2014, 17:32

08 Lut 2014, 22:55
Temat: Uzależnienie od internetu
Autor: Universal

W opinii ogółu jestem uzależniony. W mojej - nie. W sieci siedzę z własnego wyboru, ale kilkukrotnie nie miałem dostępu i nie odczuwałem jego braku. [...] na Facebooka też <<mógłbym nie wchodzić - dop. V.>>

Sirjusli? :caleb:

Co mnie wpienia? Ostatnio ogromny leń w dupie. Mam dość sporo roboty, zważywszy, że do matury niecałe 3 miesiące i wypadałoby chociaż parę zadań z matmy zrobić i zacząć ogarniać prezentację na polski ustny, a nic, dosłownie NIC mi się nie chce. Awruk.
Image

Za ten post Voldi otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość.
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Universal w 14 Lut 2014, 17:57

Sirjusli, bo nie chodzi o brak dostępu do fejsa, co jego debilne regulaminy, którymi można sobie wytrzeć dupę. O ich kretynizm, bo walą banami w tych, którzy na dobrą sprawę nic nie zrobili - bo ja na tej stronie nic nie publikowałem od kilku dni. A polska flaga w kiblu, obesrana i spuszczona - nie narusza ich "standardów społeczności", ale za to zdjęcie, wrzucone przez kogoś innego z podpisem "przestań tak nienawistnie milczeć" ( http://ocdn.eu/images/pulscms/NWY7MDQsM ... 233c27.jpg ) - ja dostałem bana. Niestety do korzystania z fb jestem niejako zmuszony (od czasu do czasu), bo mój kierunek ma na nim grupę, z której się tego i owego dowiaduję, chyba że będę nieustannie truć dupę staroście. Poza sesją - ok, ale jest sesja i dobrze, że dostałem te 12h w weekend, a nie w poniedziałek, bo musiałbym kombinować.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez KoweK w 14 Lut 2014, 18:15

Pyszny ból dupy. <3
A na serio jak ci się nie podoba facebook to z niego nie korzystaj. Cukierbiergiowi możesz co najwyżej naskoczyć, bo to jego prywatny serwis i może robić z nim co chce. Podobnie jak ja mogę sobie banować kogo chcę, ale jestem porządnym adminem i tego nie robię. :suchar:

A bana dostałeś za cycki i nagość, i ogólnie za treść NSFW.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Universal w 14 Lut 2014, 18:26

Przecież wiem, że zgodnie z logiką mogą mnie banować kiedy chcą bo to ich, jakbym nie wiedział :facepalm: W teorii co niektórzy twierdzą, że mógłbym ich zgłaszać do sądu za niewłaściwe świadczenie usługi, tyle że to śmieszne i na miejscu sędziego chyba bym opluł "akta".

Tylko nie wiem, czy zauważyłeś - wku*wia mnie to, że dostałem bana za coś, czego nie wrzuciłem. Są tacy zaje*iści, ogólnoświatowi, a nie potrafią (wiem, nie chcą) dać bana tylko tej osobie, która to wrzuciła? Wiem, że za cycki. Tylko ch*je są wybiórczy i w tym cały ambaras, tylko to mnie tu doprowadza do pasji połączonej z zatkanymi zatokami. Cycków Femenu jakoś nie potrafili bardzo długo usunąć i powracały, więc nie można powiedzieć, że to tylko boty są odpowiedzialne za znikanie/pojawianie się stron.

Gdybym wrzucił jakieś cycki i by to usunęli - nie miałbym pretensji, to byłoby za własną głupotę. Ale nienawidzę ponosić konsekwencji za kogoś i zawsze to mnie doprowadza do szewskiej pasji. Btw. to nawet nie była standardowa wrzutka, co udostępnienie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez djcycu w 14 Lut 2014, 19:29

Bo wedle regulaminu i odgórnych z dupy wyjętych etyk facebooka to ty jesteś zobowiązany do kontrolowania co na twojej tablicy czy "łosi" czasu się pojawia i co kto wkleja. Nie skontrolowałeś to masz bana... Głupie i debilne wymuszanie na użytkowniku siedzenia na facebooku. Taką akcję miała kumpela której ktoś na tablicę wrzucił jakieś debilne zdjęcie które rzekomo obrażało czyjeś uczucia... To co ona miała 24/7 siedzieć i kontrolować co kto postuje?! Chore...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości