Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Wk1996 w 14 Lut 2014, 21:50

Może nie wpienia, a irytuje mnie to, że obejrzałem (znowu) wszystkie serie Doktora Who i teraz muszę czekać do jesieni na nową serię. Co gorsza odłączyli mi kanały BBC więc nie będę mógł zapchać tego czasu Top Gear. :(
Niech cholera weźmie Cyfrowy Polsat, najpierw narobią człowiekowi smaka na kanały, a potem odłączają.
Awatar użytkownika
Wk1996
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2010, 18:12
Ostatnio był: 02 Mar 2015, 20:49
Miejscowość: Новоалексаидровскя Гора
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez nati20 w 14 Lut 2014, 22:06

Robią to z nadzieją że klient przyzwyczai się do nowych kanałów, polubi programy jakie są emitowane na nich i zdecyduje się na dodatkowe pakiety w których są te kanały. Prosta taktyka- wiesz co tracisz, więc prędzej się zdecydujesz na poszerzenie listy programowej.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Whisper w 15 Lut 2014, 14:09

Dziś wpieniło mnie spalenie się mojego monitora, no wziął się i spalił... Szlag mnie trafia bo muszę siedzieć na TV które je*** po oczach do tego nie odpalę sobie żadnej gry bo niestety super-mega wypas plazma zmienia status na niedostępny po odpaleniu dajmy na to BF'a
:

Kiedyś coś tu wpiszę
Awatar użytkownika
Whisper
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2014, 19:47
Ostatnio był: 13 Wrz 2014, 16:24
Kozaki: 14

Postprzez LSkiper w 17 Lut 2014, 01:22

Panie wielmożny, jeśli Ty się na takie coś skarżysz, to powiedz to mi. Ja mam kompa 7 już letniego, podłączam pod plazmę 32' i leci mi CoD Black Ops na najwyższych w 1680x1050 bez antyaliasingu. A to tylko 512 MB VRAM GDDR3 i 3 GB RAM DDR2, a procek dwurdzeniowy, 2,8 GHz, więc albo masz jakiś nie wiem, procek, karta graficzna, albo Kabel ATA, zamiast SATA, albo masz za słaby zasilacz o ile coś żeś tam wymieniał.
Jak pomogłem daj :wódka: :tm:
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:42
Miejscowość: Posen
Kozaki: 39

Postprzez Duardo w 17 Lut 2014, 01:43

A mnie wpienia lejek na moje internety. Ja rozumiem, że po wyczerpaniu limitu prędkość neta może zwolnić, ale nie aż tak, żeby jedna strona otwierała się przez dwie minuty. Przynajmniej przez Skajpa można rozmawiać.
Image
Awatar użytkownika
Duardo
Kot

Dołączenie: 03 Lut 2014, 03:04
Ostatnio był: 31 Mar 2014, 16:43
Miejscowość: Tak.
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -3

Postprzez megashooter w 17 Lut 2014, 20:31

Mnie wpienia zintegrowana karta graficzna w komputerze, jego zapchany wnetylator (po 20 min grania w zew się przegrzewa i wyłącza, a kiedyś na średnich w 30fps mogłem bez przerwy grać) to, że mam problemy z modami, których nikt nie wie jak rozwiązać, i które tylko ja mam (Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego poprawnie zaisntalowany LURK, na wersji 1.0006 powoduje CTD bez loga?)

A poza moim komputerem:
- niski poziom umysłowy rówieśników,
- brak czasu
- ciągłe skurcze na treningach ( muszę na nowo zacząć brać magnez)
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Postprzez Herezja w 18 Lut 2014, 09:20

Mnie wpieniają reklamy. Obecnie 90% reklam jest o lekach z czego co najmniej 25% to suplementy bazujące w jakimś stopniu na magnezie. Kiedyś tego nie było a ludzie sobie radzili i nie chcieli tego ^&&*% wpierdzielać jak pingwin świeże śledzie.
Wpienia mnie, że nie można w Polsce na spokojnie pójść i znaleźć pracy, jakikolwiek papierek chce się dostać to choć jest cyfryzacja ponoć to i tak na miejscu się nie dostanie ale trzeba zapierdzielać do innych miast. Choć mam w mieście swoim Urząd stanu cywilnego muszę zapierdzielać do Warszawy oddalonej od mojego miejsca zamieszkania ponad 70 km aby dostać byle papierek.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez djcycu w 18 Lut 2014, 09:33

Daj pan spokój, wczoraj mama się ze mną śmiała jak zacząłem biadolić jaki ten kraj jest zacofany... Wszystkie prawa trudne, zawiłe, nie wiadomo komu dziś zaufać, który urząd cię nie wydyma i czy jakaś instytucja nie pokusi się o wzięcie na twoje dane pożyczki. Oczywiście prawo w Polsce jest the best i nie da rady zmienić go od tak... Powiedzcie mi, co w tym prawie tak trudno zmienić by życie stało się prostsze i nowoczesne?

W Szwecji kiedy szef rezygnował z użytkowania ciężarówki nie musiał jej złomować. Wystarczyło wklepać adres internetowy vagverketu i sobie pięknie zaznaczyć status "wyrejestrowany". Od tej chwili na czas nieokreślony nie musiał opłacać ubezpieczenia a samochód stał sobie bezpiecznie z tablicami i papierami dot. rejestracji w hangarze... Po dwóch latach z racji tego że nie miałem czym jechać z ładunkiem kazał mi chwileczkę poczekać (trwało to dosłownie tyle co dolewanie płynu do chłodnicy, spryskiwacza i oleju), zaraz podszedł i powiedział że wszystko załatwione, mogę palić, spinać i śmigać. Da się? Oczywiście że się da a w Polsce? W Polsce się nie da tego zrobić. Jak Kowalski sobie kupił samochód do ma go utrzymywać a jeśli stwierdzi że go dużo kosztuje to albo sprzedać albo wyzłomować. Przy samej rejestracji to się weź olataj jak po*eb po wszystkich urzędach, wystój się w kolejkach i strać ostatnie chęci do życia przez fakt że cyfrazacja w Polsce to jedna wielka ściema!

PS: U nas w Urzędzie Pracy istnieje automat kolejkowy a nad nim piękna tablica z napisem który mówi że po wprowadzeniu automatycznego systemu kolejek, czas obsługi się wydłuża. ku*wa! Komu to zatem potrzebne? Komu to służy? Kiedyś widząc jedną osobę przy biurku i słysząc innych z tyłu w biurze powiedziałem prosto w twarz: Czemu pani tutaj siedzi i nie dołączy do kolegów? Ktoś kawę przecież pić musi...
Ostatnio edytowany przez djcycu, 18 Lut 2014, 17:23, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, RadekNioch.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Herezja w 18 Lut 2014, 11:06

Z ciekawości pytam. Dziś siedzisz w Skandynawii czy w Polsce?

ps. Aby nie pisać offtopa ];p. Wpienia mnie smak papcornu. Miał być niby serowy a wyszła jakaś kaka.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez RadekNioch w 18 Lut 2014, 15:05

Racja, Polska to kraj zacofany pod względem pr*wa (lewa?). Teraz nie trzeba już nawet liberum veto, żeby nic sensownego nie weszło w użycie. Cyfryzacja jest mitem, często jej nawet nie ma, a gdy już się pojawia to przez niektórych ludzi jeszcze komplikuje sprawę.

@Herezja - ja Ci powiem dlaczego jest coraz więcej takich reklam. Po prostu ludzie chcą kupować takie produkty, i po zapewnieniach producentów lecą do sklepów. Kolejnym powodem jest brak potrzeby dużego inwestowania w takie reklamy, wystarczy kogoś podstawić jako lekarza. Do tego te suplementy drożeją i są raczej tanie w produkcji. Biznes idealny.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez djcycu w 18 Lut 2014, 16:05

Nie Herezja... W Skandynawii (w większości Szwecji i Norwegii) to ja siedziałem w budzie 2x2 metra i przemieszczałem się od punktu do punktu ale mam tam kilku gości których poznałem i miałem niezły wywiad porównawczy więc trochę się człowiek nasłuchał ileż to rzeczy tam jest lepszych. Faktem jest że mają i wady ale one ograniczają się głównie do drogich cen samochodów, nieodśnieżania w dni świąteczne (w niedzielę piaskarka jedzie jak już musi) no i budownictwo które sprowadza się do kanciaków ewentualnie pół drewnianych bud. Takie mają prawo budowlane że wszystkie patenty i zezwolenia muszą być tylko i wyłącznie szwedzkie. Polskie budownictwo dla nich to luksusowe wille w pomniejszeniu (jak orzekł mój b. szef). Na inne rzeczy prócz klimatu nie mogłem narzekać. Miły, cywilizowany, stonowany przede wszystkim inny świat... Niby niedaleko ale sam krajobraz już był inny :) Aha, największym szwedzkim problemem jest teraz gwałtowny wzrost przestępczości. Na bezczelnego potrafią ci ukraść ładunek niczym się nie przejmując gdyż policja ich się po prostu boi... W Szwecji właśnie skończyły się czasy że mogłeś spać w lesie z otwartymi drzwiami czy to samochodu czy nawet domu... Szkoda, było tam naprawdę bezpiecznie. Podziękować można Romom, Ukraińcom, Bułgarom i wszystkim podobnym. Rozumiem że klepią biedę jak i my ale nie muszą komuś tak niszczyć życia. To nieraz ogromne problemy albo tragedie. Dwa lata temu otruli gazem Duńczyka który spał. Skradziono paliwo bo do kabiny się nie włamali. Może gdyby to by gaz przynajmniej wywietrzał...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pangia w 18 Lut 2014, 16:18

djcycu napisał(a):a w Polsce? Weź olataj się jak *%&@# po wszystkich urzędach, wystój się w kolejkach i strać ostatnie chęci do życia przez fakt że cyfrazacja w Polsce to jedna wielka ściema!

A nie ma czasem u nas tak, że po wyrejestrowaniu auta nie można go ponownie zarejestrować, tylko albo idzie na złom, albo na części? Tak dopytuję, bo ostatnio ze znajomym gadałem i ostatecznie jakoś do wniosków nie doszliśmy.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości