Co do snajperek to się wypowiem bo mam z nimi styczność od początku mojej przygody z ASG - czyli już 8 lat.
Pierwsza zasada to nie kupować chłamu takiego jak: Snow Wolf, JG, CYMA, MiC, A&K i Well.
Dlaczego?
Ponieważ nawet jeżeli wpakujesz w tą replikę dajmy na to 2000zł i będzie miała jako takie osiągi to należy pamiętać, że nie jesteśmy wyeliminować wady jaką jest wykonanie. Repliki te są robione ze ZnAl - gównolitu który prędzej czy później da o sobie niemiło znać - pękniętym łożem, urwaną rączką zamka itd. I Co wtedy po częściach za 2000zł jak nie ma do czego ich wsadzić?
W karabinach snajperskich, w szczególności w tych tuningowanych pracują duże siły/naprężenia. Skutkuje to, że tani stop nie daje rady wytrzymać.
Więc stal lub dobry stop aluminium bez syfnych domieszek - to bardzo ważna rzecz, chyba, że co roku chcemy zmieniać karabin.Na tą chwilę polecam repliki Aresa, ew. ich tańszej linii produkcyjnej od firmy ASG (robią repliki z dobrego materiału a części tuningowe są powszechnie dostępne)
Dobra i w miarę tania opcją jest AW .338 sportline, tuning na bazie VSR i dobry stop oraz wykonanie.
http://www.specshop.pl/product_info.php ... s_id=10359Moim zdaniem jest to naprawdę minimum jak na karabin prosto z pudła, reszta to już rozsądny tuning.
Sam przeorałem kupę konstrukcji - wcześniej wspomniany AW, jego lepsza wersja CNC od Aresa na CO2, mój custom mosina na bazie deko i części VSR, VSR od Tokio Marui i jego tania wersja od JG. Także było tego sporo i większości żałuję (tych tanich).
Teraz składam z MSR .338 customa SW 98 .338 też na częściach od VSR (moim zdaniem najlepsze możliwości tuningowe i dostępność części)
No i druga strona medalu, strzelanie precyzyjne nie jest łatwe jak w grach, ja w tym wytrwałem (noszę jeszcze szturmówkę zawsze więc dobieram bron w zależności od taktyki). Nie każdemu to się spodoba w realu

Wystarczy spojrzeć na komis na WMASG.pl gdzie roi się od tanich sprężynowych snajperek. W większości są to dzieciaki które nagrały się AWM w CS'ie i myślą, że tak samo będzie w lesie - i chwała, że tak jest bo inaczej sami snajperzy by latali

Jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało

Odpowiem chętnie
Naprawdę warto zebrać 2x tyle kasy co na tego snow wolfa i zamiast 400zł wydać te 800 ale na produkt warty swej ceny.