Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Iwaszka w 12 Maj 2014, 20:12

Jak to widzę to cieszę się, że ostanie dwa lata liceum kończyłem zaocznie - żadnych sprawdzianów tylko zaliczyć semestr egzaminem i wsio (do tego każdy wiedział, że musi się uczyć bo o wszystkim decydował jeden trudny egzamin pisemno-ustny) no i luz jak na studiach :)

Żeby nie było, że oftopy - mnie wpienia:
Brak jakiejkolwiek europejskiej marki ASG, wszystko siedzi po Tajwanie, Japonii i Chinach. Nie wiem, może w EU nie wolno produkować takich rzeczy (to oczywiście sarkazm).
Zawsze gdy wychodzi jakaś limitowana edycja dobrej repliki -> np. WAŁ od LCT to w Polsce jest tylko kilka preorderów (zawsze gdy nie mam kasy ;p), a sprowadzanie z Azji to bankructwo na opłatach celne.
Czekasz na coś kupę lat a potem i tak nie zdążysz kupić -.-
Do tego potrzebuje czegoś na broń PDW bo moje AWM .338 jest powyżej 40m (ze względu na moc) a z kolei Colt 1911A1 czasem jest za słaby gdy przycisną ogniem. WAŁ był by jak znalazł, ale chyba muszę się zadowolić zwykłą suką od LCT (AKS74U, lub AKMSU)...
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 271

Reklamy Google

Postprzez Universal w 13 Maj 2014, 10:24

Oooj, jak mnie to wku*wiło i nieomal zszedłem na zawał...

Znajomy wczoraj mi wysłał link do Poradnika uśmiechu. Niby można wytłumaczyć, że to fejk, że takich filmideł było wiele i wiele będzie - ale nie pamiętam czegoś, co wzbudziłoby we mnie takie przerażenie. Może nie wideo samo w sobie, bo zdążyłem już przeczytać tekst który stwierdza, że wideo to po prostu nałożone na siebie fragmenty filmów + trochę malunków photoshopa, ale wzbudza to we mnie taki irracjonalny strach, że od razu przypomina się dziecięce panikowanie sprzed lat, kiedy miałem iść po ciemku :E Nawet zdjęć tej dziewczyny nie mogę oglądać, bo mi łeb wariuje. Zabić tego kto to stworzył, bo z jednej strony nie mogę tego oglądać bo wypala mi mózg, z drugiej - strasznie ciekawi teoria spiskowa :mad:

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wk1996.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1051

Postprzez Pangia w 13 Maj 2014, 12:43

Eee, przesadzasz. Dla mnie to głupota i wyłączyłem to, ale znam z kanału IRC (na ch♥j wam wiedzieć, jakiego :P) parę osób, które to oglądają i im się to podoba. Zresztą: ludzie piszą, że to niby jakaś aluzja do wybuchu bomby atomowej… Kuźwa, The Buzzer już lepszy do słuchania jest. Wczoraj 5 godzin bez przerwy słuchałem tego markera i nie tylko przeżyłem, ale się nawet odstresowałem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Universal w 13 Maj 2014, 13:16

Nie chodzi o to, czy to głupota czy nie - przecież wiem, że nie kręcono ślepej dziewczynki gadającej z popie*doloną wiewiórką itp. i najprawdopodobniej ktoś to zmontował na zwykłym kompie. Chodzi tylko o paniczny wręcz strach, który bierze się nie wiadomo skąd. Mogę oglądać trupy rozwleczone po ścianach, mogę od biedy obejrzeć horror choć nie lubię się bać, ale to i tak nic przy tym gównie. Nie wiem, nie chodzi tu o treść, forma cholernie mocno na mnie oddziałuje :E Może śniło mi się coś podobnego i podświadomie mi się to przypomina - nie wiem, natomiast jeśli ktoś w przyszłości będzie chciał mnie torturować, to spokojnie może wybrać Poradnik uśmiechu.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Kozaki: 1051

Postprzez utak3r w 13 Maj 2014, 16:45

Universal napisał(a):nie chodzi tu o treść, forma cholernie mocno na mnie oddziałuje

Tak się kiedyś tworzyło horrory... a potem kino dostało do ręki komputery :|
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez STALKIER998 w 13 Maj 2014, 22:42

Kleszcze. Już dzisiaj jednego gnoja zdążyłem wyciągnąć z mojej skóry. Co ciekawe, tego pasożyta załapałem w miejskim parku, który wcale duży nie jest. No nic. Mam nadzieję, że żadnej niespodzianki mi nie podarował.
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Postprzez smichal74 w 13 Maj 2014, 23:24

Dostać bana na ulubioną gre o wartości 170 zł to myślałem że się pociacham/zaj***** :+:
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez GTR w 14 Maj 2014, 00:29

Co mnie wpienia? Ból dupska nt. BMW. I już nie mówię tutaj o E36, E30, czy E34 (pomijam fakt, że M5 E34 ma silnik S38 montowany pierw w BMW M1, a zarówno M1 jak i M5 E34 to jedyne auta składane ręcznie w M GmbH), ale ku*wa, nie wiem czy ktoś niektórym wyrządził jakąś krzywdę psychiczną, nie wiem - podebrali jedyną miłość spod dęsingu, czy co ku*wa, ale hejt jest nawet na E26, E31, E38 - czyli po kolei M1, seria 8 i seria 7. Klasyki, żadnej wiochy.

Mimo wszystko powie Ci idiota że wieścar i tyle... :facepalm: Staram się to ignorować, ale z reguły od środka mnie rozsadza czasami. Ale wstawię zdjęcie E36 od rush'a, a ból dupy że chu*owe BMW od osób, których wartość aut nie przekracza ceny felg czy gwintu - a komplet BBSów kosztuje 4 tysie ;)

No chyba że ktoś mi odpowiada że nie ma auta, to już totalne combo :E :E :E
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Wczoraj, 01:53
Miejscowość: Nordschleife
Kozaki: 83

Postprzez Method w 14 Maj 2014, 09:43

A mnie ostatnio wkurzają takie typowe buraki w BMW. W towarzystwie nieustająco mówią o tym, w ile czasu dojechali z Wrocławia nad morze, z Poznania do Berlina, a z Warszawy do Zakopanego, zwykle zmniejszając ten czas o jakieś 40-50%. Uważają się za znawców techniki i twierdzą, że rzędowa szóstka ma 300 KM, bo pomylili moc z momentem obrotowym. Są święcie przekonany, że skoro to R6, to znaczy że ma turbo. Ma tył napęd, dzięki czemu uważają, że jego auto to absolutny klasyk, "prawdziwe męskie auto, a nie jakieś popierdułki z FWD", a przede wszystkim mogą "palić kapora" na parkingu pod tesco, rzeczywiście szał niesamowity, gimbusiary mają już miękkie nogi. Twierdzą, że rowerzyści (zdzichu Ty też), skuterzyści (łejw) i traktorzyści (tak Wheel) powinni zniknąć z jezdni, bo oni jadą w swoim bi em dablju i są najszybsi. Czerwone światło dla nich zaczyna się dopiero gdy inne auta będą już na skrzyżowaniu i nie da się ich wyminąć, Wyprzedzają zawsze, wszędzie i w każdej sytuacji. Trąbią na ludzi przechodzących po przejściu dla pieszych, na "dobre dupeczki" też trzeba trąbnąć, żeby się obejrzały za tą wspaniałą maszyną. Oczywiście opowiadając o pokonywanych przez siebie trasach, zawsze mówią że jeżdżą bezpiecznie z taką rozsądną prędkością podróżną 200 km/h. A jak się znajdzie jeden "odważny" na 25 kierowców, których zepchnie/wymusi pierwszeństwo/zmusi do gwałtownego hamowania dresiola ten dogania go i spuszcza mu wpie**ol na światłach, więc per saldo się mu się opłaca.
Szkoda tylko że przy selekcji naturalnej takich przygłupów zawsze giną niewinni, postronni ludzie (vide świetny "drift" po chodniku w Kamieniu Pomorskim)

Żeby nie było że jestem taki jednostronny, kierowcy BMW mają bardzo fajne piosenki :E
:

Image

Za ten post Method otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Iwaszka, MatrixSTR, STALKIER998, Dżuz, Crisu.
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez Wave w 14 Maj 2014, 15:59

No chyba ty jesteś skuterzystą, oblatywaczu dziecięcych latawców :caleb: W BMW główny problem jest taki, że lwia część użytników to wieśniaki, buraki, rycerze urtalionu. Dla nich dywaniki z empakietu to wyznacznik auta sportowego. Jarają się tymi samochodami jakby to było jakieś cudo na kółkach. Tak naprawdę to wywołują politowanie większej części społeczeństwa, a jedyne dziewczyny, które na to lecą to tlenione bezmózgi. Ci ludzie stwarzają ogromne zagrożenie na drodze, co już widziałem. wku*wia też, gdy jadą powoli, by wylansić się przed przypadkowymi dziewczynami z chodnika. Już jedna koleżanka ( fajna, fajna :piesek: ) z politowaniem patrzyła na lans kolegi na gówniane E36 z elepegie i resztą akcesoriów. Nie wiem jak u Was, ale u mnie znaczna część użytników BMW to nieodpowiedzialne młode wieśniaki, którzy by tylko wieczorami chcieli popisywać się przed kolegami, którzy jeszcze nie kupili swojego wymarzonego golfa czy innej bawary. Dopóki właściciele się nie zmienią, zdanie się nie zmieni. Tak samo też nie da się tego samochodu w dobrym stanie kupić, bo jest zajechany przez idiotów, a gdy znajdziesz niezły egzemplarz, kosztuje sporo pieniędzy, które byłoby lepiej przeznaczyć na coś innego. Najbardziej wpienia mnie to, że przez te ich "boki" zagrażają ruchowi ulicznemu, a przez "tuningi" zgorszają i tak kiepskie realia wizualne naszych ulic.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez GTR w 14 Maj 2014, 17:51

Cóż. Mówiąc szczerze, mnie też buraki w E36, z silnikiem 1,6l i podtlenkiem gazu wku*wiają. Może nie tyle swoim paleniem kapcia i driftami, ale faktem że niszczą dobrą renomę BMW (której w Polszy już notabene niestety nie ma).
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Wczoraj, 01:53
Miejscowość: Nordschleife
Kozaki: 83

Postprzez Dżuz w 14 Maj 2014, 18:01

Wave napisał(a):Nie wiem jak u Was, ale u mnie znaczna część użytników BMW to nieodpowiedzialne młode wieśniaki, którzy by tylko wieczorami chcieli popisywać się przed kolegami, którzy jeszcze nie kupili swojego wymarzonego golfa czy innej bawary.

Robiłem z takim jednym młodzianem co to się woził czarnym 316 E36, 1.6 w benzynie, z przyciemnianymi szybami. W sumie to trochę mi zajęło wyszukanie i upewnienie się w necie jaki to dokładnie model, bo wszystkie te beemki, czy to stare czy nowe, dla mnie wyglądają jak robione na jedną modłę - tak samo stylizacyjnie nudne :caleb: Ktoś powie, że to siła tradycji, albo coś w ten deseń, ale i tak pozostanę przy zdaniu, że BMW i Audi robi najbrzydsze auta jakie mogą być. Mniejsza jednak o moje osobiste odczucia estetyczne.
Wracając do typa z czarnej bejcy (sic!)... O ile jeździł, przynajmniej w mojej obecności, całkiem bezpiecznie to i tak wykazywał pozostałe objawy stereotypowego użytkownika tych aut. Strój, muza i wizualny tuning polegający na przyciemnieniu szyb, podmianie dźwigni ręcznego, założeniu sportowych pokrowców na fotele i naklejeniu na tylną szybę, obciachowego, żeby nie powiedzieć idiotycznego, napisu "fast drive, fast die". ku*wa, w dodatku na autku co miało ze 106 koni... :facepalm: No i jeszcze kiedyś się święcie oburzył jak zacząłem szydzić z beemek, że jak to, prze'eż BMW robi najmniej zawodne auta... Już go nie chciałem dobijać i przypominać, że dopiero co niedawno zmieniał uszczelkę pod głowicą, a wcześniej pompę paliwową i że pompa wspomagania skrzypi mu gorzej niż resor w moim rowerze :E
A i tak najlepszy popis beemkowej mentalności dał jak kazał kumplowi jechać swoją furą. Gość wsiada za kółko, poprawia oparcie fotela-leżanki, a tu bulwers właściciela, że co on robi... Tamten na to, że mu się niewygodnie "siedzi". To dostał reprymendę, że wuja się zna, to jest BMW i tak się jeździ :E

Tak że w pełni rozumiem i podzielam wku*wienie innych kierowców na użytkowników beemek, bo BMW to stan umysłu :caleb:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 17:28
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości