[AMK MOD]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez SandFighter w 25 Lut 2008, 23:08

Jak tylko światło dzienne ujrzy wersja angielska to zabieram się do tłumaczenia na polski, więc czekajcie cierpliwie :).
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez Wasyl w 28 Lut 2008, 19:35

Coś czuję że ten AMK to kupa(BO NIE MA INNEJ WERSI JĘZKOWEJ)

P.S sora za tą KUPE

W tym poście powinieneś dostać trzeciego i finalnego warna, ale Ci odpuszczę tylko za użycie polskich znaków. Jeżeli jeszcze raz zobaczę posta, w którym używasz tak namiętnie shifta/capslocka, to się pożegnamy. - МЦ -
Wasyl
Kot

Dołączenie: 19 Sty 2008, 16:44
Ostatnio był: 28 Lut 2008, 22:09
Miejscowość: z Baru
Kozaki: -1

Postprzez SandFighter w 28 Lut 2008, 22:03

Jeśli nie instalowałeś go, bądź nie widziałeś filmików, to co możesz wiedzieć na temat tego moda? To że nie ma spolszczenia nie znaczy, czy wersji angielskiej to nie znaczy, że jest do dupy. Po prostu autorzy są leniwi, a przed nimi mnóstwo tekstów do tłumaczenia. Oni już swoje zrobili i cały świat to podziwia. Jeśli szukasz chwały rzucając chwastami, to nie tędy droga...
SandFighter

Postprzez rzambol w 01 Mar 2008, 09:50

Panowie radzę poszukać sobie wersji 1.4 bo już wyszła ;p
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2007, 18:17
Ostatnio był: 17 Maj 2025, 23:25
Miejscowość: Bielsko-Biała
Ulubiona broń: --
Kozaki: 3

Postprzez SandFighter w 01 Mar 2008, 12:12

Rzambol, niestety jesteś spóźniony, bo od jakichś dwóch tygodni rozmawiamy już o wersji 1.4, a ostatnio nawet o wersji angielskiej, która nadchodzi wielkimi krokami :).

Na przyszłość czytaj wszystkie posty od czasu swojej nieobecności :D.
SandFighter

Postprzez Crew w 01 Mar 2008, 17:56

E jest już wersja beta na język angielski tego moda :
http://rapidshare.com/files/95878382...02.08.rar.html
Awatar użytkownika
Crew
Łowca

Dołączenie: 22 Lut 2008, 19:11
Ostatnio był: 20 Maj 2025, 20:35
Miejscowość: Wałcz
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 19

Postprzez SandFighter w 03 Mar 2008, 00:00

Niestety Twój link nie działa, stary. Ale podam wam trochę linków i opiszę prawidłową procedurę instalacji moda AMK 1.4.

Ściągamy moda AMK 1.4 i po rozpakowaniu uruchamiamy instalator. Opis przebrnięcia przez installera mamy tutaj. Potem musimy zainstalować update do wersji 20.

Teraz mamy czystą wersję rosyjską AMK Mod 1.4, która nam się nie odpali :D. A to dlatego, że musimy kilka rzeczy przestawić w pliku localization.ltx. Ale nie martwcie się na zapas.

Pliki częściowej lokalizacji moda do wersji angielskiej (prace nadal trwają) z dnia 6 marca 2008 można pobrać stąd. To archiwum wystarczy wypakować do folderu gamedata, zawiera już pliki, które pozwalają na odpalenie moda pod wersją WW.

Dodatki do AMK Mod 1.4:
AMK Pollux Addon 2.0,
AMK Dynamic Battle Music Addon 1.1, hotfix 1.2,
AMK Weather.

To chyba tyle. Jestem na bieżąco, więc będę uaktualniał tego posta jak się pojawi coś nowego. Mam nadzieje, że moderatorzy wybaczą użycie zielonego, ale czytałem, że to kolor dla linków na tym forum ;).

Zalecam zainstalowanie całego pakietu, bo tylko wtedy ma się pełnię wrażeń. I jako dodatek, polecam moda dźwiękowego (podmienia oryginalne dźwięki na o wiele lepsze) Akame's Sound Mod 1.1.
Ostatnio edytowany przez SandFighter 07 Mar 2008, 16:14, edytowano w sumie 3 razy
SandFighter

Postprzez Vertein w 03 Mar 2008, 16:53

Mam taki problem bo robie wszystko co jest napisane na górze ale i tak wita mnie Bug Trap o treści

Expression : fatal error
Function : CStringTable::Load
File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
Line : 53
Description : <no expression>
Arguments : string table xml file not found string_table_amk_arts_desc.xml, for language po

Nawet jesli zmieniam w localization {czy jakoś tak} na pol,eng,rus i to nic nie
może to trzeba zmienić coś innego proszę o pomoc

Z checią zagrałbym z tym modem
lPs: Gra orginalna Polska [bez spolszczenia]
Vertein
Kot

Dołączenie: 09 Sty 2008, 08:57
Ostatnio był: 06 Mar 2008, 17:04
Kozaki: 0

Postprzez SandFighter w 04 Mar 2008, 20:18

W katalogu gamedata/config/text zmień nazwę katalogu eng na pol, a w pliku localization.ltx to samo z linią ENG -> POL. Powinno zadziałać, jeśli nie to pisz, coś wymyślimy ;).
SandFighter

Postprzez Crew w 04 Mar 2008, 20:38

Pograłem sobie i jak dla mnie nie za ciekawe :/

Może tak dopiszesz czemu Ci się nie podoba? Za takie [krótkie] posty, dziwnym trafem, stawiamy warny od ręki. - МЦ -
Awatar użytkownika
Crew
Łowca

Dołączenie: 22 Lut 2008, 19:11
Ostatnio był: 20 Maj 2025, 20:35
Miejscowość: Wałcz
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 19

Postprzez SandFighter w 04 Mar 2008, 22:29

Uaktualniłem linki w poście z procesem instalacyjnym powyżej, dlatego jeśli ktoś jest chętny to wyszedł nowy patch do moda wersja 10 (poprzednia 9.08).

Zmiany:
- Poprawione relacje w grze. Już nie zobaczycie neutralnie nastawionych bandziorów.
- Naprawiona zwiecha podczas ataku kontrolera.
- Naprawiona zwiecha f_modes przy uzbrojeniu.
- Naprawiona zwiecha xr_kamp.script w Prypeci.
- Poprawione nowe filtrowanie.
- Nieaktywny tryb A-Life poprawiony i usprawniony. Zabójstwa w tym trybie są brane pod uwagę, więc zadania typu "Wykończ obóz bandytów" działają poprawnie - można je ukończyć, nawet jeśli ktoś z obozu już nie żyje. NPC handlują w trybie nieaktywnym między sobą i podczas przemieszczania się bohatera między poziomami. Możliwy spadek szybkości ładowania poziomów - o 1 lub 2 sekundy. Teraz NPC zabierają unikatowe zabawki z kryjówek, tak że uważajcie!
- Chimera jest silniejsza.
- Respawnery ulepszono i poprawiono - czas się zwiększył, ilość spawnów zmalała.

Także jest nowa wersja poprawki językowej dla AMK:
- amk_strings.xml - teksty recept (opisy techniczne) przetłumaczone.
- string_table_enc_mutants.xml - informacje o wyciętych mutantach przywrócone (tnx dla Kanyhalos)

- zdrówko pijawki obniżone (tak tak, znowu),
- poprawiony tryb skradania się - normal fov, NPC nie będą reagować dopóki aktor nie będzie totalnie widoczna, już nie mają oczów na dupie ;) (tnx to Kanyhalos).

Pojawił się również kolejny (trzeci już) dodatek do AMK Mod 1.4. Tym razem jest to dodatek pogodowy zmieniający założenia i ustawienia pogody. Testujcie na całego ;)

Zapraszam do pobierania!
SandFighter

Postprzez SaS TrooP w 05 Mar 2008, 00:31

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Dlaczego mi to NIE DZIAŁA!

Instalowałem:

AMK mod 1.4
patcha
pogodę
textury
muzykę
patcha do muzyki

I co mi z tego wyszło?

Kod: Zaznacz wszystko
XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "E:\Program files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:01047D15, xrDebug::backend()+165 byte(s)

patch 1.0004

Błagam pomóżcie
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość