Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Omnibus w 26 Sie 2014, 17:18

szm napisał(a):No i tu zaczyna się problem, bo co ma zrobić osoba wierząca, którą obraża taka sztuka?

Nie przychodzić na nią. Przejść obok teatru, bo to nie jest miejsce, przez które koniecznie musisz teraz przejść. Inna sytuacja byłaby, gdyby np. ktoś czytał ową sztukę na ulicy pod twoim oknem.

"Blokowanie" jest zdaje się legalne, więc nie widzę w tym niczego niestosownego. Lepsze jest "blokowanie", niż podkładanie np. bomb. [/quote]
Jest legalne, oczywiście. Masz kretyński artykuł o obronie uczuć religijnych. Jakbym się postarał, założył "kościół czerwonych mini i szpilek" i siedział ciągle gapiąc się przez okno, to bym może jakiegoś przechodnia zaskarżył o to, że nie szanuje moich uczuć religijnych, przechodząc obok miejsca kultu bez owych atrybutów. Jakby trochę więcej osób wkręcić, to bylibyśmy regionalną mniejszością religijną, i moglibyśmy pójść dalej.
Masz też przepis, na podstawie którego, możesz Ty, mogę ja zaskarżyć kogoś naruszającego bliżej niezdefiniowane "zasady współżycia społecznego' tym co np. postawił na posesji. I tak ja mógłbym przez ruski rok wojować z panem dwa domy obok, żeby usunął z widoku pie*dolone plastikowe flamingi, na widok których chce mi się wymiotować. Wynająłbym dobrego prawnika i załatwiłbym. Prawo zezwala.
Prawo zezwala też bucom ze wsi obok blokować główną droge dojazdową do miasta ciągnikami. Mimo tego, iż kilkaset osób będzie miało powazny problem z dojazdem do pracy. Chociaż przecież, rozpatrując sprawę na płasczyźnie teorii, policja powinna dać im po ryjach, a maszyny spalić i oczyścić mi i innym ludziom drogę, by sobie durne buce raz na zawsze zapamiętały, że sprawę rozwiązują między sobą, a obiektem protestu.
To naprawde nie są przykłady wzięte z czapy. To wszystko moge zrobić, bo "mam prawo". A jak jeszcze są to takie prawa, gdzie nic nie zdefiniowano konkretnie, to ileż jeszcze rzeczy mogę...
Wniosek? Przestańmy rozważać to tylko na płaszczyźnie "mogę tozrobić, bo to nie podkładanie bomb".
Ty masz wolnośc "od" tego spektaklu. Ktoś inny ma wolność "do" jego obejrzenia. W momencie, w którym setka ludzi kupą blokuje wejście garstce tych drugich, łamiecie ich wolność.
Tak na marginesie pozwól, że spytam: Dlaczego od lat nie pozwalacie zarejestrować kościoła latającego potwora sphagetti?
Powiedz mi Omni, co ja mam robić jako osoba wierząca, kiedy wszyscy dookoła plują na Kościół i moją wiarę?

Mnóstwo opcji do wyboru:
a) kłóć się z tłumem, nawracaj go.
b) daj "wszystkim" w ryj. I prewencyjnie tym, którzy tez mogliby zacząć mówić, że kościół to, sramto.
c) przejść obok, nadstawiając drugi policzek.
d) zaakceptować najgłupszą choćby opinię człowieka obok.
e) łaź po sądach i tam dodaj swoje dwa grosze do ogólnokrajowego trucia dupy.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Reklamy Google

Postprzez lehoslav w 26 Sie 2014, 17:24

GTR napisał(a):
Pangia napisał(a):jakbym ja tyle brał za 3 razy dziennie jedną godzinę stania i czytania z kartek + 3, może 4 godziny w kancelarii parafialnej, to bym był przeszczęśliwym człowiekiem.

Do tego dochodzi brak ruchania :caleb:

Przecież od tego mają ministrantów.
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)

Za ten post lehoslav otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive User 100,
Negative Kałach, Wojas21.
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 09 Sty 2026, 19:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Postprzez Universal w 26 Sie 2014, 18:09

Omnibus napisał(a):Tak na marginesie pozwól, że spytam: Dlaczego od lat nie pozwalacie zarejestrować kościoła latającego potwora sphagetti?

Hmm... Bo jego jedynym celem jest wyśmianie katolicyzmu, religii dominującej (mimo wszystko) w Polsce? To jak katolik ma bat na siebie kręcić i pozwalać pluć sobie w oko? To już dawno nie jest zwykły żart.
Omnibus napisał(a):a) kłóć się z tłumem, nawracaj go.

A czym innym jest blokowanie i robienie afery wokół tego? :E Kłóceniem się, a nawracanie swoją drogą.
Omnibus napisał(a):przejść obok, nadstawiając drugi policzek

Interpretujesz tę zasadę zbyt dosłownie. Rzucanie tego każdemu katolikowi jest tak chu*owe... Spotkałem się z taką wersją: nadstawienie drugiego policzka oznaczało okazanie pogardy, wyższości wobec atakującego. Tymczasem spłyca się to do tego, by katolik dał się zamieść na margines, bo katopacyfizm.
Omnibus napisał(a):zaakceptować najgłupszą choćby opinię człowieka obok.

Argumentum ad absurdum: Vereniging Martijn.

Zamknijmy wszystkie teatry, zburzmy, zaorzmy i posadźmy żyto. Swoją drogą każde gówno puszczane pod płaszczykiem sztuki, czy to w teatrze, kinie, bądź jako książka, musi być obrazoburcze i "dawać do myślenia" i nie możesz nazwać tego gównem, bo "wolność słowa" działająca w jedną stronę. Większość sztuk teatralnych, jakie widzę w urywkach, jest do imentu przesadzona i zwyczajnie popie*dolona, bazuje albo na nagości, albo na darciu ryja na scenie w akompaniamencie paralitycznych ruchów. Raz byłem w Teatrze Nowym w Poznaniu, wyszedłem średnio zadowolony - były momenty dobre, były momenty słabe i wydziwiane na siłę. Autorzy trochę się w tym symbolizmie pogubili. Abstrahuję już od Golgoty. Jesteś przeciw - hurr durr, "tolerancja". pier*olę, trzeba walczyć mieczem o kontrrewolucję, wprowadzić inkwizycję i rozpalić stosy. To będzie to, co człowiek jako gatunek umie najlepiej - skakać ze skrajności w skrajność, z pruderyjnej fałszywej świątobliwości w bezmyślną perwersję i z powrotem.

Czemu nie można zwrócić uwagi na hipokryzję tak, jak zrobił to Molier w Świętoszku? Tak, w ówczesnych czasach też było kontrowersyjne. Ale nie przekraczało to jakiejś granicy. Było to inteligentne.

Zawsze można powiedzieć "nie oglądaj tego, jak ci się nie podoba". Tylko to jest pójście po najmniejszej linii oporu. Wyjedź na Zachód, jeśli Polska jest źle rządzona. Rozwiedź się, jeśli mąż/żona puszcza się na boki. Zmień pracę, jeśli szef jest chu*em. To nie jest takie proste.

Zresztą pozostaje jeszcze jedna kwestia - kiedy jakaś grupa protestuje przeciw Golgocie, to są to "środowiska kościelne, prawicowe i pseudokibicowskie", to "cenzura sztuki". Odwołano spektakl "w obawie [...] o bezpieczeństwo". Komunikat jest prosty - zamordystyczna prawica trzęsie krajem, bojówki ultrasów niszczą wszystko co niekatolickie, a nieliczna grupa światłych liberałów jest prześladowana. Natomiast kiedy paru lewicowców przeciw czemuś protestuje, to jest to przełamanie katolickiego tabu, sprzeciw wobec złej większości itd. No ku*wa, co to ma być? Cytaty w cudzysłowie z niezawodnie fałszywej Gazety Wyborczej.

http://www.wykop.pl/ramka/1621175/dwa-k ... e-reakcje/ - gazwybowa wisienka na torcie, jak bardzo sku*wiała gazeta to jest.

Armią się zajmijcie, ciekawszy temat :E Chociaż co niektórzy są tak spaczeni, że nawet tam się przylepią do etatów kapelanów. Ja jestem ciekaw, co też ci księża bezpośrednio zrobili tym, którzy są tak "anty". Mnie ksiądz wku*wiał, to poszedłem do innego. Nie ma też przymusu chodzenia do kościoła, a jeśli ktoś się panicznie boi społecznego ostracyzmu, to jest po prostu pi*dą bez godności.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez scigacz1975 w 26 Sie 2014, 18:24

Ja jestem ciekaw, co też ci księża bezpośrednio zrobili tym, którzy są tak "anty". Mnie ksiądz wku*wiał, to poszedłem do innego. Nie ma też przymusu chodzenia do kościoła, a jeśli ktoś się panicznie boi społecznego ostracyzmu, to jest po prostu pi*dą bez godności.

A już Ci wyszczególniam czym:
kurwiarstwem, ostentacyjnym pokazywaniem ludziom jacy to oni są och ach i w ogóle - a wy (czyli my) jesteście gównem które się jaśnie księżulowi do drogiego buta przykleiło, skrzywieniem które produkują u coraz większej grupy społeczeństwa - które zaczyna uciekać od kościoła zamiast do niego. Tym że zamiast być dla młodzieży przykładem - często odstraszają. Może nie od wiary, bo kto chce wierzyć wierzył będzie. Ale Kościoła na pewno....... itd, itd - wyliczać jeszcze?
A - sorry - jeszcze jedno, najważniejsze chyba - pierwsi rzucają kamień, a czy są bez winy?
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez szm w 26 Sie 2014, 18:36

Uni, armia jest nudna. Lepiej lamentować jaki jest w Polsce "katotaliban" i wrzechobecne rzondy klechuff ;).

Oczywiście Omni, mogę zrobić to wszystko o czym napisałeś... ale wiesz co? Wolę jednak wyraźnie zaprotestować przeciwko czemuś co mnie obraża, wspomóc tych "ciemniaków", którzy myślą podobnie. Pokazać żeśmy jeszcze nie wyginęli, i jednak trzeba się z nami liczyć. Cała ta akcja z tą "sztuką" była zwykłą prowokacją. To nie miało być jakieś tam "anonimowe przedstawienie" w lewackim teatrzyku X w Pierdziszewie Dolnym, tylko zaplanowana, rozreklamowana w mediach wszelakiej maści akcja. A to już nie jest "wolność słowa" tylko zwyczajne plucie w twarz Katolikom. Dlaczego nikt nie zrobił "sztuki" pt. Mekka picnic? Bo straciłby za to głowę. Nam, Katolikom, pozostają tylko protesty...

Scigacz1975, rządzi nami mafia piekarzy, wiesz o tym? Żądają za chleb i bułeczki bajońskich pieniędzy.. A kiedyś widziałem jak pod moją piekarnię zajechał Mercedes! MERCEDES Sprinter. Precz z piekarzami! (mam nadzieję, że do dnia dzisiejszego zapoznałeś się z definicją słowa ironia ;) )
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez Woland w 26 Sie 2014, 18:50

Uni walnął temat: armia.
To może wywołam gównoburzę: nie dla większych zbrojeń Polski! o.O
Wolololololo woland wolanduje.
Polska to cytując pewnego ministra "ch*j, d*pa i kamieni kupa". Kraj istniejący tylko w teorii. To słowa ministra. I fakty. Armia polska beznadziejna? Nie, kondycja armii polskiej jest w normie polskiej. Nie odbiega w niczym od każdego innego aspektu w tym kraju. Który wygląda tak jak w słowach Sienkiewicza (tego współczesnego).
Fajnie, dozbrojenia, ile milionów na to pójdzie. I co to da?
Wojsko polskie teraz: jest zwyczajne bezużyteczne. Cholera, powiedzcie mi, co robi pożytecznego dziś polski żołnierz? Do czego on jest? Ano do niczwgo!
Dobra, będą potrzebni bo będzie dajmy na to wojna. Z Rosją dajmy na to. No chyba porąbało kogoś :omatko:
Albo będzie to już ostatnia wojna i w najlepszy razie Metro 2033 stanie się faktem, albo wygra za nas Zachód albo przegramy. Sorry, z kim innym? Z Białorusią, Ukrainą czy Litwą raczej walczyć nie będziemy. Jedynie na Wschód to Rosja a z Rosją to się ułożyć trzeba bo choćbyśmy się zesrali nic nie zrobimy im. Zachodowi z góry uprzedzam też.
Zwiększanie wydatków na zbrojenia mogą robić dwa rodzaje krajów: bogate (ogólnie Zachód), lub dyktatury by się utrzymać. Pierwszym krajem nie jesteśmy, tym drugim na razie przynajmniej jeszcze też nie. Polska powinna rozwijać się w innym aspektach. Zabawy żołnierzykami dopiero gdy w tym kraju będzie można żyć a nie każdy spieprza za granicę. Sami mi mówiliście żebym się języków uczył i jak tylko skończę szkołę na Zachód uciekał, matka to samo mi mówi :E
Gównoburza nadciąga...

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Terminus, Pangia, KoweK, Gość.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez scigacz1975 w 26 Sie 2014, 19:06

@szm wiem co to ironia, moja poprzednia wypowiedź też nią była, ale cóż - umknęło to Twojej uwadze. Nie szkodzi.
A wracając do tematu - wku*wiają mnie wszelkiej maści fanatycy bijący się o swoje (najczęściej ubzdurane) prawa i wolności. Wszyscy. Codziennie spotykam się z ludzką krzywdą i wkurza mnie że te barany dorzucają jeszcze swoje do tego gówna wokół nas.
Poza tym - wkurza mnie że ludzie nie potrafią cieszyć się tym co dobre, natomiast z namaszczeniem przeżuwają wręcz to wszystko złe co im się przytrafia. Po co? Życie jest krótkie. Czy warto je marnować na zło? Ja wolę się cieszyć tymi dobrymi chwilami. Choćby było ich tylko kilka.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Omnibus w 26 Sie 2014, 19:32

@ Uni:
1- Jestem złym człowiekiem. Wiedziałem, że ktoś to powie, padło na ciebie więc wybacz,kolego:
Kościół FSM został zarejestrowany od Stanów idąc na wschód, aż po Koreę. W każdym z tych krajów Katolicy próbowali to udowodnić: że to żart, że przeciw nim itd. I wiesz co? W każdym sądzie zwolennicy makaronu zwyciężyli z nimi, z pomocą dobrych adwokatów. Bezpardonowo rozbijając ich argumentacje, dowody. Zwyciężali na poziomie prawa lokalnego, stanowego, federalnego, krajowego. Nawet w Ameryce, kraju, gdzie prezydentem może zostać murzyn, żółty, wegetarianin, nawet gej! Ale nikt nie zadeklaruje poparcia dla niewierzącego w wyborach prezydenckich. W zasadzie udowodnili, że to o czym mówili ich wrogowie wynika z tego, że wymyślają sobie wrogów we własnych głowach. Więc tak, to już dawno nie jest zwykły żart, to u nas podpada pod łamanie praw obywatelskich urzędowo.
2 Głupotą?
3. I ta wersją podaną możesz się kierować. To w sumie bardzo szerokie pole do popisu dla twojej dowolnej interpletacji.
4. Uni, a wiesz, że ja od ruskiego roku nie byłem w teatrze? Bo po prostu nie lubię. I uważam, że 3/4 (to bardzo optymistyczny ułamek) wszystkiego: filmów, "muzyk", sztuk, i reszty dzisiaj produkowanych to gówno? Ale nikomu niczego nie chcę bronić. "Miliony much nie mogą się mylić, ale ja jestem ignorantem"

Bo gazeta wyborcza... no, wszyscy wiemy. Ale wiesz, obróćmy sytuację, jak już przy tym jesteśmy:
Załóżmy, że jakieś beztalencie wyprodukowało sztukę, która z jakiegoś bliżej nieznanego powodu obraża Gejów. Wszystko toczy się podobnie: protesty, blokady, ale sztuka jednak "się odbywa". Co by pisały "tradycyjne, normalne, rzetelne" media jak Fronda, ND, Nacjonalista, Najwyższy czas itd.? " Homosie terroryzują normalnych ludzi!", "Homosie wprowadzają cenzurę!". Czy naprawdę, musze przekonywać Ciebie, szma że dla Wasbyłoby to łamanie prawa, wolności obywatelskich? Atak środowisk "demo-liberalnych, kolorowych, jewropejskich" itede? Lobbing LGBTQ, czy jak to się zowie?

@szm: Wróc na Ziemię: media rozreklamowały Waszą podstawę. Zanim ktoś zaczął robić wokół tego halo, to wszystkim to zwisało. Dzięki wam, zamiast nudnych, niepopularnych spektakli w trzech miastach, mieliśmy czytania sztuki Od Cieszyna, aż po Gdynię, które emocjonowały wszystkich. Zresztą, nawet jeśli twój "spiseg" zaistniał, to wystawiasz sobie i konserwatywnym środowiskom idiotyczną łatkę ludzi, którzy dali się złapac na tak słabą prowokację, dzięki czemu mogli o was napisać co chcieli... Jeśli tak, to wcale nie płaczę nad waszym losem. Dwa tygodnie temu mieliśmy taką samą sytuację: Do studia wpuszczono dwa zwierzęta: "Wasze"- pana Zawiszę (wysłannik normalnego świata... :E ) i "wrogie". Oczywiście, że zaczęły się owe żreć między sobą, jedno było minimalnie sprytniejsze. Przez ładnych kilka dni wszyscy, narodowcy, Korwinowcy, i reszta się tym ekscytowali. Dokładnie to samo. Dlatego wybaczcie, jeśli kiedyś powtórzę, że nie pokładam w waszym środowisku żadnych nadziei na cokolwiek. Bo skoro dajecie się nabrać na podobne jarmarcze sztuczki, rodem z czasów, gdy po wsiach, miastach organizowano walki kogutów...
Mekka picnic? Na całym świecie były podobne sprawy. I reakcje były łudzaco podobne. Do nas ten temat jeszcze nie dotarł, po prostu.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez Universal w 26 Sie 2014, 20:25

scigacz1975 napisał(a):kurwiarstwem, ostentacyjnym pokazywaniem ludziom jacy to oni są och ach i w ogóle - a wy (czyli my) jesteście gównem które się jaśnie księżulowi do drogiego buta przykleiło, skrzywieniem które produkują u coraz większej grupy społeczeństwa - które zaczyna uciekać od kościoła zamiast do niego. Tym że zamiast być dla młodzieży przykładem - często odstraszają. Może nie od wiary, bo kto chce wierzyć wierzył będzie.

No i ok. Połowa ludzi gardzi drugą połową. Zakładam, że wśród księży proporcja jest podobna - w życiu spotkałem dwóch księży, którzy mnie wku*wiali właśnie tym, co wypisałeś. Reszta była w porządku. Jeden nie jeździł maybachem, tylko starym rowerem. A jakże, chętnie wcieliłbym się w biskupa, a najlepiej papieża i zrobił w Kościele porządek, bo to instytucja, która się przez dwa tysiące lat zdążyła mocno ubrudzić. Ale nie dam sobie wmówić, że kler rządzi Polską, katotaliban itp. Przecież to bzdury. I do tego piję, a nie do sku*wysyństwa jednego, czy drugiego "księdza", który nie ma nic wspólnego z wiarą, którą reprezentuje. Mało to karierowiczów w polityce? O to mi głównie chodziło.

@Woland - frazesy. Polska armia dałaby sobie radę z armią każdego sąsiada z wyjątkiem Niemiec i Rosji. Nie jest beznadziejnie, choć kolorowo na łazarskim rejonie też nie. Litwa ma 12.000 ludzi, Czechy 21.000, Słowacja 16.000, Ukraina 139.000, Białoruś 62.000. W dodatku Ukraińcy i Białorusini mają jeszcze bardziej przestarzały sprzęt niż my.

Wojsko jest po to, by bronić terytorium, jako karta w wielkiej polityce i pełni też rolę prestiżową. Jego główną misją jest to, by nigdy go nie użyć bojowo. Ale żołnierze pomagają choćby przy klęskach żywiołowych.

Błędem w przypadku teoretycznego konfliktu Polska-Rosja jest użycie przez Rosję całości sił zbrojnych. Pewnie nie użyliby całości Zachodniego Okręgu Wojskowego. Marynarkę można w ogóle zlekceważyć, bo w przypadku konfliktu za dużo by nią nie zdziałali. Z ogólnej liczby wojska pozostaje więc 700 tysięcy, licząc wszystkie okręgi i pozostałe typy wojsk. Odliczmy wojska strategiczne, bo nie sądzę, by Moskwa kiedykolwiek użyła broni jądrowej bojowo - za duże reperkusje. Zostaje 620-630 tysięcy. Ile z tego rzuciliby do boju? Najwyżej połowę, coś musi zabezpieczać tyły. Z tego co wiem, Rosja boi się Chin. Sądzisz, że gdyby doszło do kuriozalnej sytuacji, w której Rosja otwarcie atakuje Polskę, Chiny pozostałyby całkowicie bierne? Myślę, że albo zintensyfikowaliby żółtą kolonizację na Syberii, albo wjechaliby wojskiem i zaopiekowali złożami. Z trzystoma tysiącami Rosjan, względnie wspomożonymi przez 60 tysięcy Białorusinów i 12 tysiącami nieprzychylnych nam Litwinów... Kraj nie wyszedłby z tego bez szwanku, ale i Rosjanie nie zagrzaliby tu długo. W ogóle otwarty atak na którykolwiek z krajów Zachodu byłby mocno ryzykowny - mimo wszystko. Rosja ma do przetrawienia Białoruś, republiki bałtyckie, Ukrainę - zanim dojdzie do bezpośredniej konfrontacji z Polską, minęłoby sporo czasu. Większym zagrożeniem są polscy parlamentarzyści, niż rosyjskie zielone ludziki.

scigacz1975 napisał(a):Po co? Życie jest krótkie. Czy warto je marnować na zło? Ja wolę się cieszyć tymi dobrymi chwilami. Choćby było ich tylko kilka.

No cóż, nie zajmując się złem pozwala mu się rosnąć w siłę :realcaleb: Poza tym dla wielu to sens życia, chcesz, żeby wszyscy oni popełnili samobójstwo? :D

Omnibus napisał(a):Ale nikt nie zadeklaruje poparcia dla niewierzącego w wyborach prezydenckich.

Image
To, że na Zachodzie zarejestrowano Kościół Latającego Potwora Spaghetti gówno mnie obchodzi. W Polsce większość akcji KLPS (wolę polski akronim, Polska dla buraków) wycelowana jest właśnie w KK. Owszem, jest grupa traktująca to jako dobrą zabawę, mam znajomą która tak do tego podchodzi i ok. Jeśli ktoś w to wierzy, to kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego. Tylko nie wyjeżdżaj mi teraz z tym, że chrześcijaństwo to w zasadzie wiara w zombie, którego wyznawcy jedli martwe ciało i popijali krwią, bo zabiję :E
Omnibus napisał(a):Więc tak, to już dawno nie jest zwykły żart, to u nas podpada pod łamanie praw obywatelskich urzędowo.

Ale ja mam głęboko w dupie prawa obywatelskie. One są obosieczne i m.in. dlatego części z nich nie uznaję. Będę kibicować nie legalizowaniu KLPS.
Omnibus napisał(a):Ale nikomu niczego nie chcę bronić.

Ale bronisz ludziom protestowania przed Golgotą i nazywasz to głupotą, ta? :E Nie mam problemu z bronieniem czegokolwiek komukolwiek - dajcie mi władzę, a gwarantuję każdemu debilowi darmowe elektrowstrząsy i wczasy w obozach pracy. Miarę zidiocenia będę określał osobiście.
Załóżmy, że jakieś beztalencie wyprodukowało sztukę, która z jakiegoś bliżej nieznanego powodu obraża Gejów. Wszystko toczy się podobnie: protesty, blokady, ale sztuka jednak "się odbywa". Co by pisały "tradycyjne, normalne, rzetelne" media jak Fronda, ND, Nacjonalista, Najwyższy czas itd.? " Homosie terroryzują normalnych ludzi!", "Homosie wprowadzają cenzurę!". Czy naprawdę, musze przekonywać Ciebie, szma że dla Wasbyłoby to łamanie prawa, wolności obywatelskich? Atak środowisk "demo-liberalnych, kolorowych, jewropejskich" itede? Lobbing LGBTQ, czy jak to się zowie?

Jakby to było beztalencie, to by był wyśmiany za brak talentu. Znaleźliby się prawicowcy, którzy by zaprotestowali przeciw temu, sam znam kilku. Fronda była normalna dwadzieścia lat temu, teraz to ultrakatolicki odpowiednik Wyborczej. Nacjonalista to gówno, w którym połowa faktów jest wyssana z palca, niesprawdzona, lub celowo manipuluje się faktami. NaszDziennik i Najwyższy Czas są w porównaniu z nimi dość obiektywne i rzetelne, wziąłeś tytuły z dupy :P Bardziej GPC by się do tego zestawienia nadawał, jako że produkuje tak samo gówniane teksty, jak Czerska.
Przypomnij sobie protesty narodowców po tym, jak jakiś debil posmarował cmentarz i meczet podlaskich tatarów.

A lobbing LGBTQ istnieje, Michał Witkowski, homo, stwierdził, że teatr jest przesycony tym środowiskiem. I niektórzy mają problem - nazwać go homofobem? No nie można, w końcu sam jest pedałem. No to milczą. Podobnie jak istnieje lobby każdego innego stronnictwa. Istnieją lobby konserwatywne, tyle, że są słabe.

Poza tym - nie uznaję równości. Dla mnie konserwatyści czy narodowcy mogą zdobyć 100% w każdych wyborach.
Omnibus napisał(a):Zanim ktoś zaczął robić wokół tego halo, to wszystkim to zwisało. Dzięki wam, zamiast nudnych, niepopularnych spektakli w trzech miastach, mieliśmy czytania sztuki Od Cieszyna, aż po Gdynię

I dlatego byłem i jestem sceptyczny wobec tych protestów. Trzeba było ogniem i mieczem.
Omnibus napisał(a):Do studia wpuszczono dwa zwierzęta: "Wasze"- pana Zawiszę (wysłannik normalnego świata... :E ) i "wrogie".

Zawisza sobie może być formalnie w RN, wielu go tam nie chce. Ja też, bo to debil. Żelazna logika (strona na fb, polecam) trafnie to podsumowała: Zawisza, zamiast prowokować cycola z fujarą, powinien wyłożyć fakty: Rafalala był obecny na serwisach "towarzyskich" jako "Edytka Shemale", oferował się za dwieście złotych za noc. Ponadto transseksualizm jest na liście chorób WHO. Pokazać wydruki z neta na obie te sytuacje. Więc Polsat źle dobiera sobie gości, zapraszając chorą na łeb męską dziwkę. Podziękować Gozdyrze, życzyć obu miłego wieczoru i wyjść ze studia. Tak byłoby lepiej. Albo zrobić jak Korwin i nie przychodzić. Wobec czego chociaż się starałeś z tym Zawiszą, to niestety - kulą w płot.

Z każdym dniem jestem coraz bardziej negatywnie nastawiony do demokracji, wolności słowa itp. Populizm i tania propaganda leją się z każdego ekranu, strony gazety itp. Wielu gwałci logikę, wyszukując kruczki prawne. Ludzie jacyś debilni. Szlag człowieka trafia. Żeby chociaż było ciekawie jak w II RP i od czasu do czasu ktoś zamordowałby drugiego Pierackiego, to nie.

Im więcej żądań, tym bardziej zdecydowana odpowiedź. Akcja powoduje reakcję, rewolucja rodzi kontrrewolucję. Za późno na debaty, jeśli każdy - i nie mówię tu o forum, gdzie możemy bić pianę w nieskończoność - i tak ciągnie w swoją stronę, nie patrząc obiektywnie na sytuację.

Zamach stanu, restauracja królestwa, ja jako regent - to jest to, tego chcę. Szalony autorytaryzm wprowadzę. Prawie wolny rynek, nieco merkantylizmu, nieco interwencjonizmu, narodowy imperializm, konserwatyzm obyczajowy, silne państwo, divide et impera i machanie szabelką od Uralu po Pireneje.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Omnibus w 26 Sie 2014, 21:06

[mem z korwinem]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskrymina ... jednoczone
"Badania opinii publicznej wykazały, że 50% Amerykanów nie zagłosowałoby w wyborach prezydenckich na wysoko wykwalifikowanego kandydata, jeśli byłby on ateistą. Badanie z 2006 roku wykazało, że 40% respondentów opisywała ateistów jako grupę, która nie zgadza się z ich wizją amerykańskiego społeczeństwa, a 48% nie chciałoby, aby ich dziecko poślubiło ateistę. W obydwu badaniach odsetek dezaprobaty dla ateistów przewyższał odsetek dezaprobaty dla muzułmanów, afroamerykanów i homoseksualistów"
To, że na Zachodzie zarejestrowano Kościół Latającego Potwora Spaghetti gówno mnie obchodzi. W Polsce większość akcji KLPS (wolę polski akronim, Polska dla buraków) wycelowana jest właśnie w KK. Owszem, jest grupa traktująca to jako dobrą zabawę, mam znajomą która tak do tego podchodzi i ok. Jeśli ktoś w to wierzy, to kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego. Tylko nie wyjeżdżaj mi teraz z tym, że chrześcijaństwo to w zasadzie wiara w zombie, którego wyznawcy jedli martwe ciało i popijali krwią, bo zabiję :E

No, bo tym tropem idąc... :realcaleb:
Ciebie gówno obchodzi. Mnie nie, bo dzielimy z tymi krajami bliźniacze normy prawne, które w tej kwestii różnią się minimalnie, jesli wogóle. I jesli w innych krajach wygrywają procesy, a w naszym nawet do nich nie dopuszczają, urzędowo...

Ale ja mam głęboko w dupie prawa obywatelskie. One są obosieczne i m.in. dlatego części z nich nie uznaję. Będę kibicować nie legalizowaniu KLPS.

Nom. To sobie nie uznawaj, twoja wola.
Ale bronisz ludziom protestowania przed Golgotą i nazywasz to głupotą, ta?

Wyjątkowo tani populizm. Wyjęte z kontekstu, no i dodać należy, że nigdzie nie napisałem, że zabraniam protestowania. Ba! Nawet masz napisane, że mają do tego prawo. Zauważam tylko, że owo prawo do kontestacji w tym wypadku jest... hm... użyte w sposób kretyński, w dodatku nadużywane, kiedy nie pozwalają tam wejść widzom.
Jakby to było beztalencie, to by był wyśmiany za brak talentu.

No popatrz, a tu nie został, mimo, że jak kochany kol. szm zauwazył był autor owej sztuki beztalenciem.
naleźliby się prawicowcy, którzy by zaprotestowali przeciw temu, sam znam kilku.

By się znaleźli, a ja bym napisał opowiadanie :suchar: do kwadratu.
NaszDziennik[...]obiektywne i rzetelne

Image
Najwyższy Czas[...]obiektywne i rzetelne

Jeśli pominąć fakt, że raz na głównej mają artykulik o tym jak to Japońska gospodarka budzi się, a dwa tygodnie później pisza o upadku japońskiego keynesizmu... Wogóle logika tam to rzecz niecodzienna.
Podobnie jak istnieje lobby każdego innego stronnictwa. Istnieją lobby konserwatywne, tyle, że są słabe.

Są lobby z każdej strony. Ale naprawdę uważasz, że lobby jakim jest cześć hierarchów kościelnych (bez obrazy dla kościoła, spory z poprzedniej strony mam w dupie) w naszym państwie, którzy tworzą i scalają twory pokroju Solidarnej Polski wedle życzenia jest słabe? Zresztą, lobby konserwatywne nie jest brdzo potrzebne: mamy sejm, w którym nawet posłowie SLD deklarują, że prywatnie mają dosyć konserwatywne poglądy... Termi to gdzieś przytaczał...
Zawisza sobie może być formalnie w RN, wielu go tam nie chce [...]Wobec czego chociaż się starałeś z tym Zawiszą, to niestety - kulą w płot

Uja mnie obchodzi co wielu (Ty) chce. Wielu też chce, by się wyniosły z niego Bosaki i inne pindy, czego najlepszy dowód dano w ostatnich wyborach, gdy tylko najfanatyczniejsi poszli głosować na narodufców, a reszta na Korwina, który jest 10x bardziej wiarygodny, anty-europejski, narodowy, konserwatywny. W reszcie sfer wyżej wymienieni nie mają absolutnie żadnych pomysłów. I odnoszę wrażenie, że zgubiłęś meritum wypowiedzi, a w dodatku odjechałeś w sferę "co powinno"...
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez slawek73 w 26 Sie 2014, 21:18

Nie odzywam się, nie odzywam się, nie odzywam się... Ale jak Boga kocham, na tych kretynów od KLPS mam ochotę napuścić Rafalalę i tak skompletowane towarzystwo potraktować... STOP! Nie odzywam się, nie odzywam się... :facepalm:
Awatar użytkownika
slawek73
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2014, 18:55
Ostatnio był: 07 Lut 2019, 17:26
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 32

Postprzez Gro3a w 26 Sie 2014, 21:57

Wkurza mnie pieprzony offtop zajmujący całą stronę....raz. Dwa, wku*wia mnie instalowanie pieprzonych gierek przez steam. Chyba zrobili, to żeby wku*wić bardziej graczy, niż "ochronić" grę przed spiraceniem. Kupić gierkę, zacząć instalowanie i ... Steam czasowo niedostępny.... ku*wa, co za buraki :facepalm:
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości