Kawa

Powyżej 5000 znaków.

Moderator: Realkriss

Re: Zemsta niczym kawa

Postprzez Tyrion w 14 Paź 2014, 19:46

O żesz :D
KOSHI, tego się nie spodziewałem. Ani po Tobie, ani po Gizbarusie.
Gizbarus zaproponował mi, żebym napisał lepiej. Złapałem się za głowę, bo na forum jak mantrę powtarza się, że to kretyński kontrargument jest.
Ty wdajesz się w polemikę, czyli jako AUTOR robisz to, czego zdaniem tegoż foruma, żaden autor czynić nie powinien.
To jak to w końcu jest?

Tyrion
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 06:55
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 18:01
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: -3

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 14 Paź 2014, 19:57

Tyrion, rzecz w tym, że zachowałeś się jak dziecko. Rozumiesz, że ocena czegokolwiek na zasadzie "nie podoba mi się, bo nie" jest tylko pokazem własnego ograniczenia umysłowego? Okej, są niektóre opowiadania tak żałosne, że nie da się ich ocenić inaczej, prawda - tu ci przyznam rację. Ale zarówno to jak i poprzednie "zrecenzowane" przez ciebie opowiadanie się nie kwalifikowało do takiej oceny. Więc na zaciśnij po prostu ząbki, przyjmij tą radę jak mężczyzna i na drugi raz chociaż postaraj się jakoś uzasadnić, czemu uważasz coś za gówno - akurat w tym przypadku twój argument (zastosowany już dwa razy) nie miał pokrycia ani odbicia w rzeczywistości, więc nie dziw się takiej, a nie innej reakcji.

I nie, nie bronię Koshiego, bo sam widziałeś, że według mnie narobił sporo błędów.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 14 Paź 2014, 20:05

Tyrion napisał(a):Gizbarus zaproponował mi, żebym napisał lepiej. Złapałem się za głowę, bo na forum jak mantrę powtarza się, że to kretyński kontrargument jest.

Raczej nie, z reguły to się odnosi do tych, co nic nie napisali. Zależy od kontekstu.
Tyrion napisał(a):Ty wdajesz się w polemikę, czyli jako AUTOR robisz to, czego zdaniem tegoż foruma, żaden autor czynić nie powinien.

Zdążyłeś zauważyć, że - mówimy tu rzecz jasna o Meeshu? bo raczej to na tej linii są spory - jak się wali argumentami, a nie zarzutami o "ból dupy" to jest ok? Ktoś coś rzeczowo zarzuci Meeshowi, Meesh odpowie na to równie rzeczowo, wszyscy szczęśliwi. Nie przypominam sobie, by ktoś rzucił hasłem "autorze zawrzyj ryj, bo tak". W razie "W" rzuć linkiem do konkretnego posta, tak przy okazji, może na pw.

Strasznie spłaszczasz sytuację Tyrion :(
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez KOSHI w 14 Paź 2014, 20:18

A czemu mam nie bronić własnego tekstu? Mam porównanie do tego co się w świecie stalkera pisze oficjalnie i nieoficjalnie i uważam, że nie oficjalnie 95% tekstów to shit bez pomysłu, albo z pomysłem, tylko w chu*owym wykonaniu. 5% to perełki. To, co się piszę oficjalnie to natomiast gówno medium-low klasy. Warsztat dający radę, ale ilość analfabetyzmów momentami poraża. O braku fabuły to już nie mówię. Wychodzę zatem z pewnego założenia - lubisz lekkie i proste teksty, czytasz Gołkowskiego i Noczkina. Lubisz cięższe teksty, szukasz alternatywy, I tu nie mam zastrzeżen jak i do tego, że możesz mieć inne zdanie. Ale na Boga nie pisz, że coś inne jest do dupy, bo nie pasuje Ci do twojej wizji Zony i Stalkera. To tak na marginesie uwaga, bo to strasznie wku*wia. To brak szacunku dla twórczości innych.
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 22 Sty 2025, 10:25
Kozaki: 649

Postprzez Tyrion w 14 Paź 2014, 20:30

Uniwersal -
Dziwne, bo pamiętam taki tekst: "ale żaden nie kłóci się na forum" czy jakoś tak, użyty jako riposta do którejś wypowiedzi Meesha. Ileż kozaków za to trefniś dostał... ;) No to zapamiętałem. I zakodowałem sobie.
A opowiadanie... No cóż, po prostu mi się nie podoba. Nie widzę potrzeby mozolnego analizowania go, literka po literce, bo przecież nie o to chodzi. Nie będę się czepiał monobloków, interiorów, czy czego tam jeszcze. Moim zdaniem cały pomysł z "łagrem" w środku Zony jest... mówiąc oględnie (bo teraz, widząc wasza dziwną niechęć, to już wręcz boję się dosadniej coś napisać) no, nie jest najmądrzejszy.
Rozumiem, że Wy tutaj jesteście zgraną paczką, i sami nawzajem, nawet jeśli obrzucacie się błotem, traktujecie to w kategoriach takiej... no nie wiem, rubaszności. Ja chyba nie jestem godzien, prawda?
Tak to widzę. I powtórzę, opowiadanie marne. Bardziej nawet marne, niż szort o bandosach, młócących w pokera, bo tam mimo wszystko, przy odrobinie dobrej woli, jak się tak bardziej zastanowić, scenerię i realia Zony dałoby się dostrzec. Szczytem marności jest jednak dla mnie to gangsterskie, nie pamiętam już tytułu, inspirowane Mafią bodajże.
Tak jak mówiłem, nie trzeba wielkich analiz warsztatowych, aby ocenić tekst jako kiepski. Bo warsztat można poprawić, doszlifować, spojrzenia na uniwersum, takiego, które by jej nie skalało - nie można.
I to jest bolączka co niektórych. Nicków już nie będę wymieniał.
KOSHI, właśnie zobaczyłem Twój najświeższy post i ten fragment mnie niemal poraził: "lubisz lekkie i proste teksty, czytasz Gołkowskiego i Noczkina. Lubisz cięższe teksty, szukasz alternatywy (...)". To ma być ta alternatywa?! Te ww. teksty? Twój tekst? Nie wierzę, że to napisałeś. Nie wierzę.

Za ten post Tyrion otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Grzechu300, Red Liquishert, KOSHI.

Tyrion
Wygnany z Zony

Postprzez atikabubu w 14 Paź 2014, 20:37

No siema

Image

:caleb:
W11 x64 / Ryzen 5800 / Gigabyte GTX 3070 / 32 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 21 Kwi 2025, 19:30
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez KOSHI w 14 Paź 2014, 20:37

Tyrion idź się przespać. A co wg. ciebie Meesh pokazał w swoich tekstach? Bez sensowne napier*alanie kabanów, zarywanie cycatych reporterek i napier*alanie ze Zbawiciela milion pocisków na minutę? Naprawdę daj sobie siana z tekstami z forum, bo ich nie rozumiesz i tyle. Nie każdy tu tworzy papkę i nie każdy tu piszę dla jakiejś sławy. Meesh jest dla mnie ch*j nie pisarz, który nie potrafi przez 2 książki stworzyć jakiejkolwiek sensownej fabuły, tylko jedzie na jednym schemacie i oklepanych tematach. Nie chce mi się z Tobą gadać, bo pierdo*isz zwyczajnie głupoty. Jak dla ciebie tekst typu Poczta, Szarobrednia, Emisja, cykl kolorów Gizba to szit, to naprawdę powinieneś pozostać przy płyciźnie serwowanej przez FS bo nie masz jakiegokolwiek pojęcia o literaturze.

A to osobista zemsta za PW? Jak tak, to jesteś kompletny debil i jak cię dorwę, to dostaniesz kutasie w ryj.

Uwagi moderatora:

Zahamuj konie swojego umysłu, warn. - Wheeljack
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Postprzez Gizbarus w 14 Paź 2014, 20:39

Tyrion napisał(a):Rozumiem, że Wy tutaj jesteście zgraną paczką, i sami nawzajem, nawet jeśli obrzucacie się błotem, traktujecie to w kategoriach takiej... no nie wiem, rubaszności. Ja chyba nie jestem godzien, prawda?

Nietrudno było poczuć, że coś jest tu nie tak, Sławek - ile to razy już będziesz wchodzić na forum, mimo że przecież tak bardzo głośno domagałeś się skasowania ci konta? :facepalm: I widzę, że pomimo faktu bycia dorosłym facetem, dojrzałości ci brak - skoro jesteś wykształconym gościem, to powinieneś umieć chociaż uzasadnić swoją opinię inaczej, niż tylko stwierdzeniem "nie podoba mi się, bo mi się nie podoba".
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 14 Paź 2014, 20:49

Tyrion napisał(a):Uniwersal -
Dziwne, bo pamiętam taki tekst: "ale żaden nie kłóci się na forum" czy jakoś tak, użyty jako riposta do którejś wypowiedzi Meesha. Ileż kozaków za to trefniś dostał... ;) No to zapamiętałem.

Link, pamięć się myli, internet nigdy. I mam w loginie "v" - czy tego chcę, czy nie, nie zmienię go teraz :caleb:
Tyrion napisał(a):Moim zdaniem cały pomysł z "łagrem" w środku Zony jest... mówiąc oględnie (bo teraz, widząc wasza dziwną niechęć, to już wręcz boję się dosadniej coś napisać) no, nie jest najmądrzejszy.

Wow, umówiliśmy się, że będziemy gnoić każdego, kto odbiega od reszty.
Pomysł z łagrem pośrodku Zony pojawiał się już parę razy - na WF na przykład, ale i w Noczkinie jest dużo ludzi. Czy komuś to przeszkadza? Treść treścią, formy bym się czepiał, mi się akurat pomysł z obozem zawsze podobał.
Tyrion napisał(a):nawet jeśli obrzucacie się błotem, traktujecie to w kategoriach takiej... no nie wiem, rubaszności. Ja chyba nie jestem godzien, prawda?

pierdo*enie. Na każdym forum się hamuję, w życiu codziennym też się hamuję. Bo tego niestety wymagają normy życia społecznego, czy inne bzdety, które nie pozwalają mi bezkarnie pluć na innych, czego nieodmiennie żałuję. To żadna rubaszność. Raz się chyba na forum nie pohamowałem (link).
Tyrion napisał(a):Bardziej nawet marne, niż szort o bandosach, młócących w pokera, bo tam mimo wszystko, przy odrobinie dobrej woli, jak się tak bardziej zastanowić, scenerię i realia Zony dałoby się dostrzec.

Skoro tam było zero Zony, to tu też musi być zero Zony. Zero równe jest zeru. Zresztą tu tej Zony jest więcej, cokolwiek by nie powiedzieć o tekście, to trzeba przyznać.

A tak w ogóle, jeśli jesteś sławek73, to nie sraj żarem i uciekaj z foruma, jak żeś obiecał.

Image
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1052

Postprzez Tyrion w 14 Paź 2014, 21:00

No co? Przecież grzecznie piszę, że opowiadania słabe. Ba, staram się to nawet uzasadnić. W czym problem? Że nie obudowałem tego misterną analizą? A KOSHI od razu z pięściami. Brrrr....
Ktoś prosił o link do cytowanej (mniej więcej) przez mnie wypowiedzi - jak znajdę, to wkleję, bo jest na 100% gdzieś w dziale dot. poszczególnych książek z uniwersum.
Co do odejść, powrotów, chłopaki, no co wy? Jak to śpiewał poczciwy Stachursky "Żyłem, jak chciałem". Odmieniło mi się, ot, cała tajemnica. Jak to szło... Tylko krowa nie zmienia poglądów... i "War, war never changes" ;)
Ostatnio edytowany przez Tyrion, 14 Paź 2014, 21:08, edytowano w sumie 1 raz

Tyrion
Wygnany z Zony

Postprzez KOSHI w 14 Paź 2014, 21:07

Człowieku powiedz mi po co robisz 3 konto? Normalny jesteś? No chyba nie. Jeśli ktoś tu ma ból dupy, to chyba tylko ty, bo uważasz, że jedynie Zona Gołkowskiego jest ok i torpedujesz pomysły innych. Naprawdę nie chcę mi się z Tobą gadać, bo szkoda rozmawiać z ludźmi bez honoru. Jak masz do mnie problem to pisz na PW, a nie na ogólnym krzywe teksty, jaki to opek zły. A, i nie wal tu smutów o jakichś pięściach. Wolałbym nie wyciągać publicznie twoich infaltywnych tekstów z PW sprzed iluś tam dni zanim cię zbanowali, które sobie zachowałem i które do mnie pisałeś z chu wie któregoś tam nowego konta. Naprawdę nie rób żenady i idź na fangpage Meesha siać propagandę, a nie będziesz tu siać defetyzm, bo nie masz tu nic mądrego do powiedzenia.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Postprzez Tyrion w 14 Paź 2014, 21:09

KOSHI, teraz to ja idę mecz obejrzeć, nasi grają ;)

Tyrion
Wygnany z Zony

PoprzedniaNastępna

Powróć do Teksty zamknięte długie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość