[R+A+W mod by RogueTrooper] kilka zmian dla urozmaicenia

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Missile w 24 Mar 2008, 15:04

Hey, a mógłby ktoś o dobrym sercu, ktoś kto ma szybkie łącze, ktoś komu udało się ściągnąć RAW 2.9 uplądnąć go na rapida? Bo z tego filefronta nie chce mi się ciągnąć, cały czas ściąganie zawiesza się na 35%, tj 21,3MB ;[

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez Kriston w 24 Mar 2008, 15:24

"...jestem i zawsze będę tym kim byłem..."
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Dołączenie: 17 Lip 2007, 14:53
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 21:45
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 0

Postprzez Bateau w 24 Mar 2008, 16:03

Jedno pytanko
Działa z sejwami z poprzedniej wersji RAW??
Jak dam nową gre to działa jak daje sejwa(z RAW 1 + patch) to wywala do winda
[dodatkowo mam Dream mod i SOW2 dawałem też ReapairModPL ale znikały polskie znaki :) więc już go nie ma]
Awatar użytkownika
Bateau
Kot

Dołączenie: 06 Sie 2007, 15:30
Ostatnio był: 12 Kwi 2008, 11:16

Postprzez Kriston w 24 Mar 2008, 17:15

Jak grasz na RAW 2.9 musisz zacząć od nowa, stare sejwy nie działają u mnie dream mod i reapir mod działa z RAW i nie ma problemów.
"...jestem i zawsze będę tym kim byłem..."
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Dołączenie: 17 Lip 2007, 14:53
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 21:45
Miejscowość: 3miasto
Ulubiona broń: Chaser 13

Postprzez Missile w 24 Mar 2008, 17:24

1kris1 dzięki ! Szkoda, że nie mogę dać pochwały, bardzo mi pomogłeś ;)

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez ThaiWarrior w 24 Mar 2008, 17:44

Fajny mod. Dźwięki i wyposażenie nowe. Jest jeden mały szkopuł. Wychodzę od Sida, idę po zadanie z eliminacją bandytów w parku maszyn i w międzyczasie atakują szczury. Przy okazji wszyscy stająą sie wrogo do mnie nastawieni i ginę. To tak ma być? Czy to jakiś błąd?
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: Wczoraj, 20:23
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 39

Postprzez Bateau w 24 Mar 2008, 18:28

OK i tak daleko nie byłem
Ale teraz po instalacji Gry (Stalker PL patch1.5) mam taka grafe przedmiotow (zielone) i avatary (biało czarne) - jak na foto:
[url=http://guciokrk.w.interia.pl/TylkoRAW.jpg]Tylko RAW
[/url]Ammo
i to samo z modami [DreamNod i SOW2]

Wie ktoś o co biega ?? :(

Ja wiem! Biega o zdjęcia rozwalające cały układ strony! Drugi taki numer w tym tygodniu nie przejdzie, zwłaszcza, że ulgi Wielkanocne się skończyły. Warn! I popraw to! Nz.
Ostatnio edytowany przez Bateau, 25 Mar 2008, 17:31, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Bateau
Kot

Postprzez RogueTrooper w 24 Mar 2008, 18:34

Hmm u mnie takie coś się nie zdarzało. Możliwe, że postrzeliłeś, któregoś z nich. Acha bym był zapomniał - w modzie występuje nowa "frakcja" - Nieznajomi. Mieli swego czasu występować w STALK'u. Są oni wrogo nastawieni do Naznaczonego. Noszą stroje takie jak stalkerzy jednak mają twarze jak zombie. Zwykle maja jakąś tłumioną broń. Na początku pojawia się 1 w chacie po prawej stronie wioski idąc z bunkra Sidorowicza. W sumie są jakby efektem ubocznym SPAWN'a z Run'n'Gun.

EDIT do przedmówcy.
Sam je zmieniłem byście odpoczęli od zwykłych ikonek ;) . Takie w sepii dla mnie fajnie wyglądały. Dodałem lekki noise i scanline'sy żeby nadać bardziej zniszczony wygląd.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez ThaiWarrior w 24 Mar 2008, 18:53

Gdzie tam, facet do mnie z TOZ'a walił. A w cześniej siedział przy ognisku wraz z innymi stalkerami. Sprawdzałem 3 razy i za każdym któryś z samotników do mne istrzela. Raz nawet Wilk.
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez RogueTrooper w 24 Mar 2008, 21:17

Trudno mi coś o tym powiedzieć bo u mnie takie coś nie występuje. Oprócz RAW'a masz jakieś inne mody?
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez ThaiWarrior w 24 Mar 2008, 22:03

W tym momencie to już mi tak na rozwiązaniu tej sprawy niezależy. Zainstalowałem OL. Ale powiem, że grałem na czystej 1.0005 .
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez Bateau w 25 Mar 2008, 20:46

U mnie jak załaduje dream mod 1.1 to przy pierwszym NPC (pierwszy kolo jak wychodzisz od Sidorowicza, jakiego spotykasz typu - "masz dla mnie jakieś ciekawe informacje" )którego zagadam - nawet menu rozmowy się nie pojawia - wywala do windy.
Ten mod działa na zasadzie, że trzeba 2 razy zapytać "masz dla mnie jakieś ciekawe informacje" i wtedy sie wybiera jak długo chce się spać.
Jak zapodam Reapair mod to brak polskich znaków zamiast nich jest pustka lub np: ae (tylko połączone)
Świeżo instalowany STALKER (lektor Polski + napisy PL) + patch 1.5

ps. po wykonaniu zadania 1 pendrive ludzie Wilka (ci co mogą mi pomóc wybić bandytów na parkingu - ja wybieram samotną walkę) po odbiciu zwiadowcy chcą mnie zabić (mają status wróg). Na RAWver1 zignorowałem ich, i wtedy powędrowali do zewnętrznego kordonu i sprowokowali atak żołnierzy na wioskę (jakimś cudem ubiłem wojaków za pomocą cichacza(6P9) i obrzyna).

pss. w czasie walki na parkingu poznikały ciała bandytów, pod koniec zostało tylko 1 - walka była dość szybka :]
Więc zdobyłem tylko to, co pozbierałem w czasie walki :|

psss. Też mam Stalkera(z6P9) co do mnie wali (przy ognisku).
Zooczyłem coś takiego zawsze po rozmowie z Wilkiem (przed wyprawą po pendriva i gdy wracam z pendrivem) następuje atak mutantów (1atak=szczury chyba, 2atak=szczury+jakieś bydle) i pojawia się ten typ co mnie nie lubi (raz go zabiłem, w czasie walki z mutantami, więc się nikt nie dymił, ale raz wycieli mutanty, uspokoiło się, i nagle typ wychodzi za rogu i do mnie strzela, odpowiadam ogniem i kolo ginie - RIP - Wilk odstrzeliwuje mi tyłek :) )
(z modów mam SOW2 - odpowiada za pogode)

lol właśnie przed minutką(20:40): po ataku mutantów nie znalazłem go więc poszedłem do Sidorowicza, gadamy, daje mi nowe główne zadanie i wciskam handel, i wtedy...
dostaje kilka kulek w plecy - RIP -
lol2 Właśnie dopadł mnie w wiosce Pietrucha - Zwiadowca Wilka :\ nee kumam sezon na naznaczonych, czy jak :D
Awatar użytkownika
Bateau
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości