Kupno auta

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Kupno auta

Postprzez Wave w 14 Lis 2016, 09:53

Szagartunio, jak dalej interesujesz się Ingolstadt, to rozejrzyj się za poliftowym A6 C5, bo ma dość duże wnętrze, a same fotele i regulacja wraz z ustawieniami kierownicy są odpowiednie dla wysokich. Jak chcesz jeszcze więcej miejsca, to bierz Avanta. W takim budżecie kupno dobrze wyposażonego polifta to nie problem, z kolei przedliftów większość to gruszoty. Widziane wielokrotnie na żywo. :caleb:

Poważny problem Audi to popyt sztucznie pompujący cenę, przez co nawet starsze roczniki nie są tanie. Najbardziej cenę winduje Quattro i oczywiście dizelek w dobrym stanie. :realcaleb:
Just playing around with SDL.

Making unusual shapes and a little tonned fractals by powerful tool called Photoshop. ;)

Za ten post Wave otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Pangia.
Awatar użytkownika
Wave
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2016, 22:22
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 20:12
Miejscowość: great frequency
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 21

Reklamy Google

Postprzez Poldzer w 14 Lis 2016, 10:34

Wave napisał(a):Najbardziej cenę winduje Quattro i oczywiście dizelek w dobrym stanie

Prawda lito jak chorowałem na 80 w dizlu.

A przy tym budżecie nie myślałeś o sprowadzeniu auta sam/przez kogoś kto sprowadza? To już są ładne pieniążki więc jest w czym przebierać.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 07 Lis 2025, 13:09
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Pangia w 14 Lis 2016, 11:42

Niegłupi pomysł, zwłaszcza że akcyza jeszcze nie poszła w górę, więc pewnie przez najbliższe parę miesięcy będzie zalew takiego prawdziwego śmiecia mechanicznego, który na lawecie przyjechał i na lawecie powinien pojechać na złom.
Herezja napisał(a):Słyszałem od znajomych o tym aby unikać mazdy 6.

Zależy od auta, czasami się sypie, czasami tylko lejesz i jeździsz. Za to wszystkie mają słabe zabezpieczenie przed rdzą i na to trzeba zwrócić zawsze uwagę, jeśli się bierze je pod uwagę. Jakiś tam znajomek kumpla kupił za grosze (chyba koło 8 tysięcy dał) i chyba do dzisiaj go ma. Ale tak czy tak nie nada się w tym wypadku:

Szagart napisał(a):Warto wspomnieć, że jestem dużym człowiekiem, 2m wzrostu, to do mniejszych niewygodnie mi siadać

Japońce są pokracznie małe w środku, chyba tylko do Premacy byś się zmieścił.
Co do Forestera to przypomniałem sobie, że jakiś tam znajomy kumpla ma i sobie chwali – pojemny i szybki, a że go zagazował, to nie bankrutuje przy każdym tankowaniu. Ale i tak swoje musi spalić, ta buda swoje waży i też trochę tam pod nogą jest – o ile pamiętam to mowa była o 15 litrach gazu na 100 km.

Propozycji SDI w Golfie IV nawet nie skomentuję, bo szkoda szczempić ryja.

Hmmm. A może Doblo w wersji osobowej? Jeździłem co prawda ostatnim modelem, ale rozmiarowo się w zasadzie nie różni od poprzedniej generacji, w kabinie nawet tobie powinno wystarczyć miejsca, a 1.9 ma naprawdę niezłego buta i masę momentu obrotowego, w zasadzie z jedynki dobrze się tylko pod stromą górkę rusza. No i nie wiem jak tobie, ale mi zawsze się podobał, jak dla mnie to chyba najładniejszy mały dostawczak, jakiego wyprodukowano. Bardzo przyjemne auto w trasie, po 350 km czułem wręcz niedosyt. Nawet pamiętam, Fiat sprzedawał taką wersję, co sobie ją nazwali Malibu – dwukolorowe nadwozie (znaczy się grill miał taki jasny kolor, a blacha była chyba czarna albo granatowa, bo normalnie grill zawsze był niemalowany), 1.9 JTD/105 KM, klimatyzacja, pełna elektryka, radio i inne bajery, jakie się te 10-15 lat temu dawało do aut klasy B i C. A JTD-ki są akurat całkiem udane, jedne chyba z lepszych nawet.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Wave.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Poldzer w 14 Lis 2016, 12:52

Pangia napisał(a):Propozycji SDI w Golfie IV nawet nie skomentuję, bo szkoda szczempić ryja.

A czemu to? Nie wysilony wolnossący silnik do 5 litrów ropy. jako wozidupsko styka.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Postprzez Wave w 14 Lis 2016, 13:30

Pangia, nie wiem, czy zauważyłeś, ale Szagart szuka normalnego samochodu, którego nie będzie musiał się wstydzić, a nie jakiś dostawczak fiata dla smutnego pracownika dhlu. Już Golf IV z SDI byłby lepszą opcją od tego fiata, na którego spojrzeć mogą jedynie zakonnice pakujące do niego zapas bułek do plebanii. Załóżmy, że Szagart ma poczucie gustu i nie będzie szukał czegoś, w co można pakować gromadkę dzieci albo paczki kurierskie.

Idąc atikowym tropem, zobacz sobie jeszcze E39 w turasie, bo akurat piątka jest pojemna. Jeszcze nigdy nie słyszałem, by się ktoś tam nie mieścił. :caleb: Z taką kasą będziesz mógł wybierać jak rękawiczki różne roczniki, wyposażenie i silniki. No chyba że bariera rocznikowa do 2003 to dla Ciebie już za stary samochód.

Making unusual shapes and a little tonned fractals by powerful tool called Photoshop. ;)

Za ten post Wave otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart,
Negative Pangia.
Awatar użytkownika
Wave
Stalker

Postprzez Herezja w 14 Lis 2016, 13:36

Sporym autem jest tu już wyżej nadmieniony Premacy. Może warto się nim zainteresować?
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez Pangia w 14 Lis 2016, 15:09

Poldzer napisał(a):
Pangia napisał(a):Propozycji SDI w Golfie IV nawet nie skomentuję, bo szkoda szczempić ryja.

A czemu to? Nie wysilony wolnossący silnik do 5 litrów ropy. jako wozidupsko styka.

I chcesz go wysłać w trasę na ponad 200 km autem, które setkę robi w 20 sekund? To już wtedy naprawdę bardziej się opłaci jazda pociągiem czy nawet autobusem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Wave.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez mCq w 14 Lis 2016, 15:57

Do 20tys dasz radę kupić Mondeo MK4 z silnikiem 1.8-2.0 TDCi bez filtra cząstek stałych. Roczniki na jakie możesz trafić to raczej 2007-2008 może 2009 w zależności od stanu. Szukaj egzemplarzy od prywtnych sprzedawców i unikaj aut poflotowych. W podstawie ten samochód miał pełną elektrykę + automatyczną klimę. Do tego ma bardzo dużo miejsca w środku w porównaniu do padających tu propozycji (jakieś zajechane BMW 3 czy gufly). W większości sprzedawane są egzemplarze w bogatym wyposażeniu. Nie baw sie w Volvo typu S40 bo to szrot na silnikach od renault które się sypią jak choinka na trzech króli. Ford ma tańsze części od niemców i jest na wstępie tańszy o parę tysięcy od konkurencyjnych Passatów czy innych Mirasowych wiejskich popylaczy.

Za ten post mCq otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia, KOSHI.
Awatar użytkownika
mCq
Tropiciel

Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:15
Ostatnio był: 27 Gru 2025, 18:08
Miejscowość: Brooklyn, New York
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 69

Postprzez lehoslav w 14 Lis 2016, 18:55

Człowiek ma do wydania 20 tysiaków, a większość mu poleca jakieś padła sprzed 20 lat, bo sami takie majom i dlatego som najleprze! Lol :D
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 09 Sty 2026, 19:36
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Postprzez Wave w 14 Lis 2016, 19:48

Gdzie tutaj widzisz "padła" sprzed 20 lat? Oświeć mnie, bo poważnie, w całym wątku nie mogę doszukać się auta, które ma na karku 20 lat?

Awatar użytkownika
Wave
Stalker

Postprzez Herezja w 14 Lis 2016, 22:09

Warto jeszcze pamiętasz o jednym aspekcie. Autor tego wątku ma zapewne preseli jazdy od niedawna i zapewne nie będzie miał zbyt wielu zniżek i może warto podawać koledze na początek samochody o niewielkiej pojemności silnika. O ile wiem ceny OC są obecnie horendalnie wysokie. Stąd i moja wzmianka o tanim, wygodnym, pojemnym i małolitrażowym samochodem.

Wysłane z Mlais MX Base

Za ten post Herezja otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez Poldzer w 15 Lis 2016, 10:15

Jak się potrafi kalkulator wypełnić to i niskie OC się ma :caleb:
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości