S.T.A.L.K.E.R. 3: Apokalipsa?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: S.T.A.L.K.E.R. 3: Apokalipsa?

Postprzez bolian w 09 Lut 2009, 12:31

siema.
a nie uważacie że Stalker 3 mógłby świetnie działać na silniku DUNIA (z Far Cry 2)-przecież tam są bardzo rozległe lokacje,wszystko jest bardzo stabilne i nawet na słabszym sprzęcie dziala bardzo płynnie!! jak grałem w FC2 to cholernie mi było szkoda że nie zrobili na tym S:CS bo ten silnik super by się na to nadawał.
Jedyne co mi tam przeszkadzało to strzelanie ze snajperki bo łapa była też tak stabilna jak silnik:)
mam szczera nadzieje że wyjdzie stalker 3 i że będą w nim wszystkie znane lokacje ale jeszcze bardziej rozwinięte + nowe!!co do pojazdów...w Far Cry 2 przejeździlem z 90% gry i straciła ona swój urok...więc mogły by być ale np.żeby sie przejechać to trza se kupić wahę albo jeśli już maja być to żeby mapa była tak wielka żeby jazda była konieczna.
stalker ma tak zaje*isty klimat i potencjał że jaśli zrobili by stalkera 3 tylko ze starymi lokacjami ale nową grafiką i scenariuszem to i tak bym grał...
bo jak słyszę "POWIEDZIAŁEM,WEJDŹ!! NIE STÓJ TAM" to me serce sie raduje!
i placze że może sie nie pojawić kolejny stalker!!
ale dobra wiadomość jest taka że ... jeszcze nie grałem z clear sky (grałem ale tylko do pchlego targu ) i cała przygoda dopiero przedemną!!!
pozdro\
wybaczcie tak długi wywód ale to mój 1 post!!

A co tu wybaczać... My lubimy długie wzwody. xDDD -C17
bolian
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2009, 12:16
Ostatnio był: 15 Lis 2012, 12:06
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez 19milo93 w 10 Lut 2009, 18:04

Pozwólcie, ze ja wyraże swoją opinię na ten temat. Pogłoski pogłoskami, ale z punktu widzenia marketingu GSC i THQ bardzo opłaciłaby sie kolejna część ze względu na wypracowaną już swoją renomę i popularność poprzednich części. Czyste niebo powstało rzeczywiście szybko i skoro zespół nie odstępował od tempa to bardzo prawdopodobne, że powstanie nowa część i to nawet szybko. Niepokoi mnie najbardziej domniemany tytuł... Apokalipsa? Czyżby to koniec? Oczywiście teraz żartuję :D ale jeżeli to prawda to tytuł przeczy temu co napisałem wcześniej ;). Dla nas jako graczy to świtna wiadomość, że może pojawić się coś takiego jak stalker 3. Ale czy to dobrze żeby nasi ukraińscy twórcy się spieszyli. Nie spekulujmy teraz nad silnikami graficznymi bo za pół roku będą nowe i lepsze :D. Czy to dobrze, że w nowym stalkerze (podobno) będą kobiety? Moim zdaniem nie. Według mnie Zona to męski, bezwzględny świat ;) tu raczej nie ma miejsca dla kobiet (z całym szacunkiem dla pań grających w stalkera :D :*). Uczucia i emocje... no to by było na prawdę COŚ ;). Wchodzimy do ciemnego laboratorium pełnego mutantów i anomalii a nasz bohater czuje dokładnie co my :D. Klimat, klimat, klimat! To mi się podoba :D. Jest jeden malutki detalik... otóż to są tylko pogłoski i nie są one w żaden sposób potwierdzone. Z całego serca kibicuję ukraińskiej ekipie tylko... nie spieszcie się chłopaki żeby nie spiep.zyć nowego stalkera :D
Z mgieł wynurzyła się postać. Czarny płaszcz i brązowe spodnie... stalker z powołania i zawodu. Zwą go Thorvald-Cichy strzelec, bo nigdy nie wiesz jak długo pożyjesz na tym patole. Dzień w dzień przemierza lasy, łąki- w poszukiwaniu tajemnicy tej mrocznej krainy... Dla zabawy? Szczęścia? Bogactwa? Nikt tego nie wie, a tylko niewielu smiałków go widziało. Kordon, wysypisko, jantar, Prypeć... Wszędzie gdzie się pojawi niesie śmierć, bo przecież... On tylko bierze zlecenia. Nie interesują go artefakty, to zajęcie zostawia kotom i frajerom z wioski. On sam trzyma się od nich z daleka i poluje niczym na dziki. Codziennie czai się w krzakach, przykłada policzek do zmarzniętej kolby, celuje i... Strielok? To było tylko jedno z jego zadań... Następny będziesz ty!!!
Awatar użytkownika
19milo93
Kot

Dołączenie: 02 Lut 2009, 17:12
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 18:22
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Evilijo w 11 Lut 2009, 23:44

Jak dla mnie to jedna wielka ściema i fake. Po pierwsze i zarazem najważniejsze czemu mieliby użyć silnika cry engine 2? Cień Czarnobyla robili przez jakieś 7 lat, czyli ta niby 3 jeśli by miała w ogóle wyjść to najszybciej w 2011roku, a wtedy cry engine 2 to będzie kupa i nic więcej. Do tego czasu wejdzie już na dobrze DX11, a z tego co wiem to CE2 nie obsługuje tych efektów i pewnie obsługiwać nie będzie. Po za tym tekst o tym, że świat będzie reagował na poczynania gracza, przez to bujda masakryczna. Nienawidzę w grach wolności i ogólnie róbtacochceta. Dobra gra musi być liniowa, popatrzmy chociażby na serię Gothic, im więcej nieliniowości tym gorzej. Albo final fantasy, wszystkie części są liniowe do bólu, i co, źle? Przeciwnie, genialnie!
Także, podsumowując, brednie, brednie i jeszcze raz brednie, Stalker musi wrócić do korzeni pobrać udane pomysły z poprzednich części, zachować klimat z SoC'a i przedewszystkim dać długą, wciągająca fabułę, bo to co pokazał Clear Sky pod tym względem to naprawdę porażka.
Pozdrawiam!
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik
Kozaki: 0

Postprzez Rączka w 12 Lut 2009, 08:18

"Nienawidzę w grach wolności i ogólnie róbtacochceta. Dobra gra musi być liniowa, popatrzmy chociażby na serię Gothic, im więcej nieliniowości tym gorzej. Albo final fantasy, wszystkie części są liniowe do bólu, i co, źle? Przeciwnie, genialnie!"

Ale spójż na przykład na Wiedźmina. Tam nieliniowość pozwala na dowolną zmianę w grze, jeśli zrobisz coś to w przyszłości stanie się coś. I wtedy nachodzi cię myśl-"Ciekawe co by było gdybym..."

Jednak co do samej niby 3 części odnoszę się teraz z wielkim dystansem. Po prostu to czuć! Czuć, że przynajmniej trzy czwarte to brednie.
Rączka
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2007, 09:17
Ostatnio był: 03 Lis 2014, 01:18
Miejscowość: z Bydgoszczy

Postprzez 19milo93 w 12 Lut 2009, 09:40

Otóż to :D nie wzbudzajmy niepotrzebnej euforii dopóki nie będziemy mieli pewnych informacjii ze strony Ukraińców ;)
Z mgieł wynurzyła się postać. Czarny płaszcz i brązowe spodnie... stalker z powołania i zawodu. Zwą go Thorvald-Cichy strzelec, bo nigdy nie wiesz jak długo pożyjesz na tym patole. Dzień w dzień przemierza lasy, łąki- w poszukiwaniu tajemnicy tej mrocznej krainy... Dla zabawy? Szczęścia? Bogactwa? Nikt tego nie wie, a tylko niewielu smiałków go widziało. Kordon, wysypisko, jantar, Prypeć... Wszędzie gdzie się pojawi niesie śmierć, bo przecież... On tylko bierze zlecenia. Nie interesują go artefakty, to zajęcie zostawia kotom i frajerom z wioski. On sam trzyma się od nich z daleka i poluje niczym na dziki. Codziennie czai się w krzakach, przykłada policzek do zmarzniętej kolby, celuje i... Strielok? To było tylko jedno z jego zadań... Następny będziesz ty!!!
Awatar użytkownika
19milo93
Kot

Dołączenie: 02 Lut 2009, 17:12
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 18:22
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Wolność

Postprzez Quinn w 15 Lut 2009, 09:05

A co powiecie na to ? :)
Znalazłem filmy te dziś, oczywiście nie ma żadnego potwierdzenia ich autentyczności, ale zawsze to jakaś kolejna informacja, na którą każdy z nas czeka. ;)
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 17 Mar 2025, 14:35
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Kozaki: 4

Postprzez Morbid w 15 Lut 2009, 09:23

A zwróciłeś uwagę na to że te filmiki były dodane przez tego gościa 4 miechy temu? To jest na pewno fanowski artwork, zresztą o ile pierwszy wydaje się być całkiem niezły, to to domniemane menu główne jest strasznie sztampowe. Wystarczy spojrzeć na samo logo stalkera, wydaje się być zrobione jakimś pierwszym lepszym fontem :wink:
"Cześć jestem Morbid, przybyłem z Trzynastego Schronu integrować scenę postapo"
Awatar użytkownika
Morbid
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2009, 06:50
Ostatnio był: 15 Maj 2014, 18:07
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Quinn w 15 Lut 2009, 09:32

Do gościa, który to opublikował wysłałem pytanie o autentyczność tychże. Tak czy siak cieszy oczy. :)
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 17 Mar 2025, 14:35
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Kozaki: 4

Postprzez Dziarsky w 15 Lut 2009, 09:38

Odnośnie newsa:

Wg mnie charakterystyka tego nowego Stalkera to nic innego jak lista życzeń fanów. Byłbym bardzo sceptyczny.
Po totalnie zdupionym fabularnie CSie proponował bym twórcom trochę odpocząć od Stalkera by nabrać sił na coś naprawdę ambitnego.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez nismoztune w 16 Lut 2009, 21:28

Według mnie te filmiki to fake. Zresztą wyglądają raczej na arty lub screeny. Prawdopodobnie jeden z fanów w porywach radosci, z powodu ukazania się informacji na temat kolejnej części, stworzył własne logo S.T.A.L.K.E.R.-a 3. Gdyby było to dzieło GSC to napewną były by jakieś screeny i kilkunastosekundowy trailer.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez adin w 18 Lut 2009, 13:25

Jak dla mnie jest to zwykły fake. Może nie 100%towy bo zapewne kolejna część gry jest w fazie tworzenia.

Przyjmijmy jednak że pogłoski okazują się prawdziwe... Jak widział by mi się ten nowy S.T.A.L.K.E.R.?

Zona ma się stać bardziej niebezpieczna: więcej wrogów, anomalii, mutantów, na dodatek pojawić się mają bossowie (tzn. unikalni przeciwnicy, najczęściej mutanty);

Jeżeli mutanty (a tym bardziej ci "bossowie") będą wyglądać jak do tej pory to ja podziękuję. Tak na moje oko są mało straszne, a jak to powiedział brat "częściej wzbudzają śmiech niż strach" który jakby nie patrzeć powinien towarzyszyć każdemu takiemu spotkaniu. Nie zawsze bardziej znaczy lepiej...

pojawią się nowe frakcje - jak również kontyngenty sił międzynarodowych (Amerykanie, Niemcy, Francuzi) - czyżby szykowało się zamiast S.T.A.L.K.E.R.a Call of Duty 4?

To akurat bardzo mi pasuje. Może ciekawie urozmaicić i dodać kolorków grze.

w grze pojawią się kobiety (Stalkerki?);

Patent niepotrzebny moim zdaniem. Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do kobiet które śmigają z Ak-47....
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez WojaS w 27 Lut 2009, 01:11

Według mnie może z tego wyjść coś całkiem przyzwoitego, ale po jakimś czasie. Tylko ciekaw jestem jakie to by miało wymagania systemowe. Podejrzewam, że na moim sprzęcie byłyby problemy z odpaleniem. Grając w Clear Sky na minimalnych detalach tnie mi się jak cholera :/ :/
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości