djcycu napisał(a):Co do Strieloka to sie zdziwisz jak bedziesz konczyl gre

I to jeszcze jak... Właśnie ukończyłem, tak więc oto jeden wielki
SPOILER dla osób, które głodne są pewnych... Hmm, może ujmę to tak - informacji i domysłów.
djcycu napisał(a):To wlasnie jest OASIS!

W
rzeczy samej, robi wrażenie gdy się tam dotrze. Dziękuuuję!
- - -
Jeśli chodzi o zadanie odnalezienia schronienia dla "normalnych" żołnierzy
Monolitu to sam wciąż nie mam pojęcia jak zakwaterować ich w Janovie czy gdziekolwiek. Początkowo myślałem, że zadanie załatwienia ochrony dla Naukowców to będzie to, ale jednak myliłem się. Myślę, że trzeba znaleźć sposób na wzięcie misji od Wolności lub Powinności i wykonać ją by zaufali, w końcu wszystko w kwestii Monolitu kręci się wokół zaufania. W końcu do tego dojdę.
Co do
Cooling Tower'a - czyli miejscówki z ćwierć-okrągłą budowlą i wysokimi kominami to tutaj też nie daję rady zrozumieć jak dostać się do środka jeśli w ogóle się da. Przeszukałem teren i nie znalazłem żadnego tunelu, żadnej ścieżki, żadnej anomalii, po prostu niczego co by mnie doprowadziło do środka. W tej chwili wykonuję misję dla Naukowców, mam właśnie w tym terenie zbadać pewną aktywność za pomocą "prefekcyjnego detektora". Problem w tym, że musi być do ulepszony detektor, a zupełnie nie mam pojęcia kto potrafi go ulepszyć, jeśli w ogóle jest taka możliwość bo szukanie jednego detektora w Zonie jest wręcz samobójstwem.
Ale wracając... Nawoływania przez radio są dla mnie mało zrozumiałe, ale jest tam jakaś podpowiedź. W pewnym momencie wiadomość się urywa, a brzmi mniej-więcej:
"Sroszna nużna polać. Nie prażeliem sie, jeszcze maksimum tri..." - i tutaj się urywa. Reszta sekwencji wiadomości to zwykłe
"Proszim pamaci." czyli nic co mogłoby pomóc. Na dachu wieży, obok kominów znajdują się dwie anteny, na kominie zaś kolejna. Być może ktoś wzywa pomocy właśnie z wnętrza... Nie wiem.