Największy trolling w historii forum - DM:E

Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne.

Moderator: Realkriss

Re: [Dima's Mod: Enhanced.]

Postprzez wiewiur551 w 28 Paź 2009, 00:47

no jak dla mnie to juz powinien byc skonczony, premiera przed listopadem itp. a nie zastanawianie sie i rozmyslanie nad nowymi niezapowiedzianymi dodatkami, ulepszeniami itp. tym mozna sie zajac po premierze, bo tak kombinowac to mozna do 2012.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez Hssiss w 28 Paź 2009, 01:26

sola sideris napisał(a):Eeee. jak dla mnie to na początek XXI wieku w Zonie same gnaty z Arsenal Mod wystarczają, ew. jakieś współczesne giwery i kamizely. Tu się zgadzam z Crisusem. Może w Stalker 9 "Powrót Strieloka" to będzie lepiej pasował nano-pancerz, i dojdą jakieś lasery itp. Tak na mój łeb to ta gra potrzebuje naprawde dobrze rozbudowanego trybu TPP, np. takiego jaki zrobili w grze Iron Storm (niby staroć a naprawdę dopracowana "obsługa" swojej postaci. Można strzelać naprawdę precyzyjnie widząc swojego bohatera w pełnym rynsztunku i szybko w każdej chwili przełącać na FPP ( pomijam mod TPP dla Stalkera, bo jest on bardzo uproszczony). Dziwi mnie że chłoptasie z GSC jeszcze czegoś takiego nie wprowadzili, przecież większość uroku z gry to "customizacja", bronie i pancerz, który chce się oglądać i rozkoszować tym.

Czy widzisz gdzieś w moim poście, żebym prosił o kolejną tonę nowej broni, amunicji czy kombinezonów, a zwłaszcza jakiś laserów?
Wprowadzenie nano-pancerza do moda to nie był mój pomysł, poza tym Witcher na wcześniejszych stronach pokazywał printscreeny z "nowym" nano - więc o ile w ostatniej chwili pomysłu nie porzuci to i w tym modzie nano się znajdzie.
Pytałem o broń ciężką bo zauważyłem, że udźwig pozostałych kombinezonów (80-120kg) jest daleko
za nano-pancerzem (180kg udźwigu), który sam jest bardziej podobny pod tym względem do egzoszkieletów (200-2xxkg). Więc zastanawia mnie czemu nie można w nim nosić PKM/MG3 skoro wpływa on na siłę postaci.
Bo jeśli nanopancerz ma być czymś co składa się z pierdyliarda inteligentnych kieszeni na każdą okazję, które same wiedzą kiedy mają zrobić się głębsze i ekranować grawitację to przepraszam bardzo.

A co do współczesnych giwer: Kriss Super V, FN F2000, M4, AK-107, FN P90, MP7, LR-300.
Jeszcze ci mało? Dla ciebie broń której konstrukcja ma niewiele więcej niż 5-10 lat jest już stara?
Litości.
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 32

Postprzez Jarexxx w 28 Paź 2009, 12:24

1. Zadanie u wilka.
Stróżówka, ochrona obozu, przed random enemy.
Delay spawnu, albo spawn daleko od obozu.
Waypoint jak najdłuższy, po zabiciu spawnów do wilka i nagroda.
Jeśli jakiś stalker z obozu zginie to koniec misji nie powodzenie.
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez The Witcher w 28 Paź 2009, 14:03

Pomysły na zadania wysyłajcie na PW. Jeśli nie chcecie prypeci z CoP to trudno, nic na siłę.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Ryślaw_Ryś w 28 Paź 2009, 14:59

Myślę że lokację chcieć chcemy, ale tu raczej chodzi o to że nikt się nie może doczekać DM:E więc lepiej takie coś wydać jako, kolejne rozszerzenie do DM:E

A ja mam pytanie ile ten mod już waży?
taaa...
Ryślaw_Ryś
Kot

Dołączenie: 31 Maj 2009, 22:46
Ostatnio był: 31 Paź 2012, 12:27
Miejscowość: Stumosty :P
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez The Witcher w 28 Paź 2009, 16:13

Po rozpakowaniu z ulepszoną grafiką 4GB. Spakowany ok.1GB.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez majdanek w 28 Paź 2009, 16:42

dodaj ta Prypec, zawsze to cos nowego, bo ta co jest w SoC to malutka jest
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez pietrucha w 28 Paź 2009, 16:51

Ja też jestem za wstawieniem prypeci z COP ale jest jedno "ale" a tak BTW dwa. Według mnie wsadzenie tej prypeci z COP'A zajmie ,coś około miesiąca ,a każdy jak najszybciej chciał ,by dorwać moda w swoje chciwe łapska. A drugie "ale" to to ,że mod stanie się przesiąkniętym ponad miarę kiczem. No ,więc możesz zrobić tą prypeć ale w formie aktualizacji lub patcha. A i bym zapomniał! Czy będzie można zabijać po cichu i czy mutanty będą od nas o wiele szybsze? Pozdr. :wódka:
Awatar użytkownika
pietrucha
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2009, 17:59
Ostatnio był: 31 Gru 2011, 18:42
Frakcja: Wolność
Kozaki: 3

Postprzez majdanek w 28 Paź 2009, 17:30

W formie patcha to pewnie trzeba bedzie gre od nowa zaczynac, moim zdnaiem im wieksza zona tym lepiej, wiecej questow, dluzsza zabawa. A czy bedzie kiczem?? watpie, przeciez ile mozna latac po tych samych lokacjach, a ze poczekamy troche dluzej... no coz mysle ze bedzie warto :) Btw super by bylo jakby mozna bylo jeszcze bagna z CS dodac. :P
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko

Postprzez Kuballa44 w 28 Paź 2009, 17:36

A i ja sie wypowiem a co.
Jeśli Ci to nie zajmie długo, i nie opóźni zbytnio premiery to wstawiaj. Z chęcia sie pogania po czymś świeżym, nawet jeśli tylko troche innym. :)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 297

Postprzez wiewiur551 w 28 Paź 2009, 23:39

Cos takiego napewno potrwa ja jestem za skonczeniem dm:e a reszta pomyslów tych ciekawych i majacych szanse zrealizowania w formie patcha, jak najszybciej premiera zrobic a potem myslec co dalej, bo jak dm;e nie wyjdzie przed LA i CoP to raczej nikt sie za niego nie zabierze, lepiej zrealizowac te pomysly ktore witcher zalozyl na poczatku tematu i konsekwentnie je realizowac i zrobic to tak aby gra byla stabilna i bez ciaglych crashy i windowania jak to bardzo da sie odczuc w ultimacie. Co wam sie tak spieszy do nowej prypeci, mozna by wladowac wiecej obszarów z CS i CoP ale nie wszystko naraz.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 5

Postprzez sola sideris w 30 Paź 2009, 18:31

Hssiss napisał(a):Czy widzisz gdzieś w moim poście, żebym prosił o kolejną tonę nowej broni, amunicji czy kombinezonów, a zwłaszcza jakiś laserów?
Wprowadzenie nano-pancerza do moda to nie był mój pomysł, poza tym Witcher na wcześniejszych stronach pokazywał printscreeny z "nowym" nano - więc o ile w ostatniej chwili pomysłu nie porzuci to i w tym modzie nano się znajdzie.
Pytałem o broń ciężką bo zauważyłem, że udźwig pozostałych kombinezonów (80-120kg) jest daleko
za nano-pancerzem (180kg udźwigu), który sam jest bardziej podobny pod tym względem do egzoszkieletów (200-2xxkg). Więc zastanawia mnie czemu nie można w nim nosić PKM/MG3 skoro wpływa on na siłę postaci.
Bo jeśli nanopancerz ma być czymś co składa się z pierdyliarda inteligentnych kieszeni na każdą okazję, które same wiedzą kiedy mają zrobić się głębsze i ekranować grawitację to przepraszam bardzo.

A co do współczesnych giwer: Kriss Super V, FN F2000, M4, AK-107, FN P90, MP7, LR-300.
Jeszcze ci mało? Dla ciebie broń której konstrukcja ma niewiele więcej niż 5-10 lat jest już stara?
Litości.

Znowu nie bierz tego tak personalnie, miałem tylko na myśli że właściwie na dzień dzisiejszy Stalker z obecnymi modami jest praktycznie wystarczający. Co do broni, to raczej chodziło mi że jeśliby już coś dodawać to raczej ze współczesnych czasów ale znowu nie z półki "nano" (mówiąc "współczesnych" chodzi o aktualnie używanych tak od 20 - 50 lat ale wiadomo starocie mile widziane :) ) i absolutnie się z tobą zgadzam że giwer jest dość. Chociaż pewnie juz są w magazynach rządowych jakieś prototypy broni "przyszłosci".

Nanopancerz jak dla mnie nie pasuje i "amerykanizuje" europejski klimat stalkera, ale nie płaczę że jest w modzie, po prostu go nie używam. Zresztą jest przynajmniej przyzwoicie uzasadniony (eksperymentalny testowy import z Japonii), aczkolwiek znacznie przesadzony w parametrach.

EDIT: Ja jestem za dodaniem Prypeci, nawet kosztem dłuższego oczekiwania. I co złego że mod wyjdzie nawet po premierze CoP w Polsce? Przecież chyab mało kto na tym forum nie grał w CoP (wiadomo,pirata) i wie jakie jest. To tak jakby powiedzieć że nie warto juz robić moda do Cienia Czarnobyla bo za chwile wyjdzie Czyste Niebo, i co? Wyszło Clear Sky i nadal horda ludu ściąga mody do Cienia.
не скроешься враг монолита
Awatar użytkownika
sola sideris
Kot

Dołączenie: 19 Paź 2009, 12:12
Ostatnio był: 22 Wrz 2013, 18:02
Miejscowość: Czerwony Las
Frakcja: Monolit
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości