[Dima's MOD] Final

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Dima's MOD] Final

Postprzez Hssiss w 29 Lis 2009, 12:50

PrzemoC napisał(a):Skrypt spawnuje ich chyba dopiero po zabiciu Dzika, albo po opuszczeniu bazy, jakoś tak.

Nie do końca, ja do bazy bandytów dostałem się przez rurę przy małym jeziorku (od zachodu) I spotkałem ich w dużym pomieszczeniu ze schodami na wyższe piętra. (Piętro niżej jest Jeep ze skrzynią na tylnej kanapie)
Nie muszę dodawać, że to było zanim zdmuchnąłem małą świnkę i jej biuro.
PrzemoC napisał(a):W Alpihie były pojazdy Buggie z HL2, ale chyba Dymitr je wyciął.

Są, jeden przy budynku z pijawką (dolina mroku - jest niesprawny i dymi), drugi przy ulicy za mostem blisko farmy z "gaussem".

A przez "coś równie ciekawego" miałem na myśli zapiski, notatki, nośniki danych, które można sprzedać u Kabla lub wykorzystać (korzystnie).
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 32

Reklamy Google

Postprzez mateszew w 29 Lis 2009, 20:01

Mam problem z karabinem mg62 - nie da sie go wlozyc do slotu. Pomocy :!:
i3 3rd
660
8gb
ssd
Awatar użytkownika
mateszew
Tropiciel

Dołączenie: 09 Paź 2009, 19:54
Ostatnio był: 10 Cze 2017, 16:04
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez wiewiur551 w 29 Lis 2009, 20:17

Musisz miec na sobie egzo.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Pathlogan w 29 Lis 2009, 23:41

Czy gdzieś jest mechanik który ulepsza karabiny szturmowe,snajperki itd. Znalzłem trzech [Kordon (tylko pistolety) oraz Magazyny Wojskowe i Bar (tylko naprawiają)]. Czytałem że na Jantarem tylko gdzie :/
Awatar użytkownika
Pathlogan
Stalker

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 16:40
Ostatnio był: 27 Gru 2011, 15:27
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez stypol9 w 30 Lis 2009, 00:10

Mod jest super, wprawdzie miałem testować LURKa, ale i tak sprawdziłbym dopiero w tygodniu, więc zainstalowałem DM:F i powiem, że wywarło to na mnie ogromne wrażenie. Początek: wychodzę z bunkra Sida, idę do Wilka (wcześniej zedytowałem sobie itemy od niego), potem na drogę (zaatakowały mnie kotki, a w oddali widziałem chyba nibyolbrzyma(?)), wracam do wioski, razem z koleszkami rozprawiamy się z mutkami, idę dalej, parking, załatwiam bandytów, powrót (znów kotki), odebrałem nagrodę i na razie tyle. Jutro pogram więcej.

A, i jeszcze pytanko: JAK PRZYWRÓCIĆ LEKTORA?!
Image
Udanych łowów Stalkerze!
C2D E7400 2,8GHz (OC 3,5GHz) | 9800GT 1GB | 4GB RAM
Awatar użytkownika
stypol9
Kot

Dołączenie: 17 Maj 2009, 19:54
Ostatnio był: 18 Kwi 2016, 01:15
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Postprzez Imbefalasion w 30 Lis 2009, 02:04

@Up
Co do lektora - przeglądając pliki gry, znalazłem teksty z lektorem, jak i bez niego. Zapewne wystarczy podmienić pliki bez lektora na te, które go zawierają.

A odnośnie moda - jest cholernie klimatyczny, przez lepsze AI większość walk to wyzwanie, a do tego gra jest jakby dłuższa - w grze mija już trzeci dzień, a ja jeszcze do Agropromu nie idę. ^.^
Mam tylko kilka pytań/uwag:
1. Czy są stalkerzy poruszający się między obszarami? W Kordonie spotkałem już (i unicestwiłem) dwóch Wojskowych Stalkerów z SVU, więc teraz tylko amunicja do nich jest dla mnie problemem. ;)
2. Czy niektóre anomalie są stałe? Pytam, bo na moście pomiędzy wioską kotów a parkingiem jest anomalia Wir oraz Elektro, które uniemożliwiają poruszanie się nim (już kilka razy z nawyku w nie wlazłem :/).
3. Dlaczego bronie przy trupach muszą być tak strasznie zepsute? Rozumiem, że to Zona, więc rzadkością będą w pełni sprawne egzemplarze, no ale litości - rzuciłem w 100% sprawny AKU 74 na ziemię, podniósł go inny stalker, zabrałem mu go (kilkanaście sekund później) i już był prawie całkowicie zniszczony. o.O
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Hssiss w 30 Lis 2009, 10:55

Pathlogan napisał(a):[Kordon (tylko pistolety) oraz Magazyny Wojskowe i Bar (tylko naprawiają)].

Jeśli chodzi o takie karabiny jak: Abakan, Groza, SVD, SVU. To ulepsza je płk Pietrienko (Powinność).
Żeby się do niego dostać musisz oczyścić labX16. Gdy to zrobisz spróbuj rozejrzeć się za tym rzekomym mechanikiem w jantarze. Nie próbuj dostać się do Pietrenki wcześniej. Można zrobić to w prawdzie tak, że powinność (gwardziści) nie dowiedzą się o twojej obecności, jednak już z bazy nie wyjdziesz.
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 32

Postprzez wiewiur551 w 30 Lis 2009, 13:40

DA sie:
:

rzucasz na ziemie obok por.Pliczko beczke,butle co tam wolisz i po prostu w to strzelasz, pliczko ginie mozesz wejsc, dolonczyc do powinnosci, kupic bron itp.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez S.T.A.L.K.E.R. 12 w 30 Lis 2009, 15:50

Ogólnie modzik jest świetny - mnóstwo nowych giwer, pancerzy, ulepszenia u mechaników, niemalże zero bugtrapów (tylko Elektrownia i kilka w Prypeci) i kilka innych szczegółów.
Ale kałachy powinny być bardziej niezawodne, rewolwery powinny mieć większego kopa (dotyczy szczególnie Taurus Raging Bull który jest po prostu słaby) jak ktoś już wspomniał bronie po podniesieniu z ziemi (tudzież innego truchła) są totalnie roz...ne i aż dziw bierze że z tego da się strzelać full auto, więcej ulepszeń broni by się przydało, to już czepianie się ale czy mógłbyś podkręcić obrażenia zadawane przez szturmowe G36?
To było o modzie ale Elektrownia wydaje się dość zabugowane. W Elektrowni po dłuższej chwili gra wyskakuje mi do pulpitu, to mój log:

:

FATAL ERROR
[error]Expression : res!=-1
[error]Function : get_rank
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\Restrictions.cpp
[error]Line : 34
[error]Description : cannot find rank for
[error]Arguments : wpn_m134a

I jeszcze coś co może być przydatne w rozwiązaniu mojego problemu:

:

! Missing ogg-comment, file: d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\m60_shoot.ogg
! Missing ogg-comment, file: d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\mg_reload.ogg
! Missing ogg-comment, file: d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\m249_shoot.ogg
! Invalid ogg-comment version, file: d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\m134_shoot.ogg
! Invalid ogg-comment version, file: d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\m134_empty.ogg
! Invalid ogg-comment version, file: d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\m134_reload.ogg

Dodam że wszystkie te giwery działały cały czas normalnie.
Ostatnio edytowany przez S.T.A.L.K.E.R. 12 30 Lis 2009, 16:00, edytowano w sumie 2 razy
Please respond.
S.T.A.L.K.E.R. 12
Stalker

Dołączenie: 12 Kwi 2009, 14:08
Ostatnio był: 27 Lip 2012, 18:56
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Pathlogan w 30 Lis 2009, 15:57

Szlag Pietrenko zginął podczas ataku kontrolera i nie chce mi sie teraz cofać o kilka godzin. Jest sposób by go ożywić/zrespawnować ? :( Co do wychodzenia z bazy powinności to da się bez najmiejszego problemu przed LabX16 i bez zabijania :P
Awatar użytkownika
Pathlogan
Stalker

Postprzez Imbefalasion w 30 Lis 2009, 16:03

Gdzie jest amunicja do miotacza ognia dla Wilka? W ogóle nie mogę jej znaleźć. -.-
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Pathlogan w 30 Lis 2009, 16:08

Raz ją widziałem u Szarego. Jeżeli nie znajdziesz to save/load aż do skutku.
Awatar użytkownika
Pathlogan
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 6 gości