Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez kris1275 w 22 Lut 2010, 00:43

Grając w SOC-a szedłem drogą przy Czerwonym Lesie oczyszczając ją z wrogów. Po lewej stronie jest za siatką betonowy tunel na podporach który biegnie pod kątem i kończy się w zboczu wzgórza. W tym miejscu jest platforma z drzwiami otwieranymi zamkiem kodowym. Załatwiłem wcześniej snajper który tam stał. Postanowiłem zabrać z ciała ammo do snajpery. Przeszedłem przez dziure w siatce,przeszukałem ciała w kombinezonach naukowców i po drabince weszłem na platforme. Przeszukałem ciało snajpera i postanowiłem wleżć na góre nad drzwi.Wskoczyłem na barierke a stamtąd udało mi się wskoczyć na szczyt wzgórza.A u góry moim oczom ukazał się rozległy teren całkowicie pusty. Zadnego drzewa czy nawet krzaczka.Tylko goła, czerwona ziemia.W promieniach zachodzącego słońca wyglądało to niesamowicie.Przeszedłem z mieszanymi uczuciami ok.150 m aż natrafiłem na ogromną przepaść,która była chyba końcem mapy.Wskoczyłem w nią, przez chwile zobaczyłem wzgórze od dołu i rzecz jasna nastąpił zgon.
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez jacekm w 08 Mar 2010, 16:13

witam , kiedy gram w Stalkera CC- (10005, 10006)we wszystkich strefach gra chodzi normalnie natomiast po wejściu do Prypeci po 15-20 minutach w sumie czy jestem przed podziemnym parkingiem czy strzelam z dachu w str stadionu gra wywala do windozy bez żadnego komunikatu na innym forum poczytałem że Prypeć jest "pechowa" i trzeba próbować masę razy szybko przebiec do przejścia na stadionie. Jak uważają starzy wyjadacze ?
Ostatnio edytowany przez jacekm, 09 Mar 2010, 12:00, edytowano w sumie 1 raz
jacekm
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2010, 13:35
Ostatnio był: 23 Cze 2010, 11:00
Miejscowość: łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Wheeljack w 08 Mar 2010, 17:26

Jaki patch??
Loga wrzuć.
Ostatnio edytowany przez Wheeljack, 09 Mar 2010, 21:08, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Głuszec w 08 Mar 2010, 19:44

Miałem też kilka bugów co prawda nie w SoC ale chyba sie nie pogniewacie :) W CS jak podszedłam do przewodnika w bunkrze naukowców i poprosiłem go o przeniesienie mnie do bazy czystego nieba to zostawił mnie w agropromie ale po drugiej stronie płotu :) Musiałem biec do punktu przejścia na Jantar bo niestety zbliżała się emisja i nie pozwiedzałem. W CoP natomiast jak idziemy do stacji obsługi w Prypeci to od strony kina można zauważyć w oknach na piętrze psa a jak strzelimy mu w głowe to pada. Kiedy przechodzimy pod spodem to nagle spada z góry. Za pierwszym troche sie przestraszyłem.
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Kontroler w 08 Mar 2010, 21:22

Bug dotyczył czystego nieba, a mianowicie gdy szedłem sobie przez czerwony las zawsze w tym samych miejscu co do metra wywalał mi BugTrap, a jak ominąłem te miejsce z jakieś 30 metrów wszystko było ok. Myślę, że to po prostu była jakaś czarna dziura która wsysała wszystko co znalazło się w jej okolicy : )
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez Głuszec w 09 Mar 2010, 20:00

Rzeczywiście ale czyste niebo już takie jest :) Tak naprawdę to dopiero z v1.008 można normalnie pograć inaczej albo zawiesi ci się misja z fabryką w Jantarze ,,podążaj za stalkerem na dach hangaru'' albo wywali jak będziesz wracał z magazynów wojskowych lub przy kopalni. Czerwony las chociaż jest najlepszą lokacją w CS to chyba najczęściej tam wywala się silnik. A przy okazji jak już obroniłem tych najemników i spuściliśmy ten most to wracałem sie do bazy czystego nieba po 50000 RU i FN2000 ,i za mostem (znaczy od strony lasu) zaatakowały nas nagle mutanty : snorki, ślepe i nibypsy oraz pijawki. Ja przeżyłem ale najemnicy gryźli ziemię :) Dobrze że zdążyłem wcześniej wziąć od nich artefakt.
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Lord Vetinari w 18 Mar 2010, 00:21

Hej!
Odświeżam sobie gierki bo kupiłem sprzęt. SoC przeszedłem i większych błędów nie zarejestrowałem ale CS to jakaś masakra. Mam ver. 1.5.10, przeczesałem google i nie znalazłem nic na temat dręczącego mnie bug'a, a mianowicie, znikanie wrogów. Zdarzyło mi się kilka razy (np.początek na Wysypisku (wjeście od kordonu) i tam gdzie ratujemy brata w kordonie). Podbiegam żeby zmasakrować im twarze z kałacha a oni wystrzelą raz drugi i nagle znikają. Po prostu jest czysto...Nie lubie takich ułatwień:D

Jakieś pomysły?
Lord Vetinari
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2010, 00:10
Ostatnio był: 18 Mar 2010, 23:45

Postprzez Wheeljack w 18 Mar 2010, 16:55

Bo zainstalowałeś tylko patcha 1.5.10. Trzeba było po kolei wszystkie wrzucać. :wink:

EDIT: Nie trzeba. :)
Ostatnio edytowany przez Wheeljack, 21 Maj 2010, 18:05, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez ZIOM5000 w 18 Mar 2010, 17:34

Ja w Zewie Prypeci miałem niezły numer - emisja przy Skadowsku. OMG
Wchodzę, a tu perfidnie stoi mi gostek przed drzwiami - nie rusza się, stoi tak, że go minąć nie mogę - odsuwam się - on stoi nadal - myślę, że go przepuszczę - LOLZ DRZWI SIĘ NIE CHCĄ OTWORZYĆ! Próbuję i próbuję, aż zabija mnie emisja mimo starania wyleczenia się. Ah, a od razu jak padłem - gość ruszył naprzód, otworzył drzwi i wyszedł :facepalm:
Image <--- One nadchodzą!
Awatar użytkownika
ZIOM5000
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2008, 20:52
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 23:20
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Viper w 18 Mar 2010, 18:30

Przecież jest drugie wejście na Skadowsk, to po co się na chama pchałeś :|

Niedawno miałem prawdziwe zgrupowanie na Skadowsku - 33 albo 34 stalkerów, coś koło tego. Zaczęła się emisja, wszyscy się zaczęli ryć do wejścia, ale zrobił się korek. Ja zażyłem anabiotyk i jak się obudziłem to wszyscy byli martwi, a ja zdobyłem osiągnięcie "Naznaczony przez Zonę". Ciekawy spawn :D
Viper
Kot

Dołączenie: 24 Wrz 2009, 08:50
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 16:12
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez kamilfgangsta w 06 Kwi 2010, 14:36

Miałem dwa dziwne bugi pierwszy to jak wbiegła we mnie grupa psów to wywaliło mnie gdzieś w powietrze a drugi był jeszcze dziwniejszy bo jak strzeliłem z granatnika do pomieszczenia zapełnionego przez zombi to ich trupy poprzebijały ściany na wylot.
Awatar użytkownika
kamilfgangsta
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 20:52
Ostatnio był: 29 Cze 2012, 17:27
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Martha

Postprzez thebesciak125 w 07 Kwi 2010, 00:58

a ja mam znowu w Zewie często tak w Janowie że "goni" mnie kontroler albo pijawka i wbiegam koło bunkra naukowców lub koło skadowska,lub tam gdzie jest grupka stalkerów a pijawka jakby nigdy nic atakuje tylko mnie a stalkerów olewa i ze wzajemnością,oni sobie nic z tego nie robią jak pijawka albo kontroler albo nawet psy/dziki wpadną do wiochy/bazy...
dzieje sie tak zazwyczaj jak ja "zaczepie" któreś z w/w ale np. ostatnio miałem sytuacje że kontroler szedł dokładnie na grupke stalkerów a oni nic a on żeby było śmieszniej przeszedł po między nimi i poszedł dalej ale jak tylko mnie ujrzał to oczywiście tylko mnie zaatakował a reszta nic,stali jak wryci i mieli w dupie :D
ma też sav'a jak kontroler idzie w kierunku grupki stalkerów a za nim pijawka a obok stoi powinność i też nic nie robi no dramat :|
Awatar użytkownika
thebesciak125
Stalker

Dołączenie: 31 Paź 2009, 11:44
Ostatnio był: 22 Lut 2026, 00:53
Ulubiona broń: Sniper SGI

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości